Senator PNL: Rectificarea bugetară este ilegală. Voi cere o comisie de anchetă

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, luni, că rectificarea bugetară care urmează să fie aprobată luni de Guvern este ilegală, încălcând legea responsabilităţii fiscal-bugetare şi legea bugetului. Liberalul a anunţat că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară.

559 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Rectificarea bugetară este ilegală. Voi cere o comisie de anchetă

Senator PNL: Rectificarea bugetară este ilegală. Voi cere o comisie de anchetă

„Este din punctul meu de vedere o rectificare care încalcă legile în vigoare, deci o rectificare ilegală. În primul rând, legea responsabilităţii fiscal-bugetare spune foarte clar la articolul 15 că rectificările bugetare se bazează pe concluziile raportului semestrial privind situaţia economică şi bugetară publicată. Dacă ne ducem la raport, vedem că avem o situaţie îngrozitoare la venituri şi în ceea ce priveşte deficitul. În primul rând, la venituri avem o gaură de nouă miliarde de lei, faţă de ce era programat, iar deficitul bugetar este mai mare decât cel care a fost aprobat prin legea bugetului în Parlament (...). În aceste condiţii, este ilegal să ai o rectificare bugetară pozitivă”, a afirmat Florin Cîţu, la RFI.

Liderul senatorilor PNL a anunţat că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă în privinţa rectificării bugetare.

„Voi cere comisie de anchetă pentru rectificarea bugetară, dar îi cer public preşedintelui Curţii de Conturi să-şi facă datoria (...), este o instituţie care trebuie să intervină urgent şi să-i forţeze pe cei de la Ministerul Finanţelor Publice să respecte legea (...). Dacă preşedintele Curţii de Conturi nu intervine, dacă preşedintele Comisiei Naţionale de Statistică şi Prognoză nu-şi revizuieşte ce a făcut până acum şi nu revine asupra cifrelor măsluite pe care le oferă, dacă Ministerul Finanţelor Publice nu revine asupra rectificării bugetare şi dacă secretarii de stat nu intervin, noi îi vom face pe toţi responsabili şi îi vom face să răspundă în momentul în care vom ajunge la guvernare”, a adăugat Cîţu.

Afirmaţiile liberalului vin în contextul în care Guvernul a anunţat că va adopta, luni, în şedinţă, cele două proiecte de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale de stat pe 2019, la o săptămână după ce au fost publicate de Ministerul Finanţelor.

Taguri:
cîţu,
buget,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici