Senator PNL: Viorica Dăncilă a încurcat reţetele. Între coafor şi pedichiură, ne prezintă realizările găştii PSD

Florin Cîţu a afirmat, joi pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă prezintă, "între coafor şi pedichiură, realizările măreţe ale găştii PSD-iste", însă spune numai minciuni, fără a se gândi la legea răspunderii ministeriale.

187 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Viorica Dăncilă a încurcat reţetele. Între coafor şi pedichiură, ne prezintă realizările găştii PSD

Senatorul PNL: Viorica Dăncilă a încurcat reţetele. Între coafor şi pedichiură, ne prezintă realizările găştii PSD

"Viorica a încurcat reţetele. Între coafor şi pedichiură, Viorica Dăncilă ne prezintă realizările măreţe ale găştii PSD-iste. Nu o suspectez că ar pricepe ceva din ce spune. Fără să se gândească la legea răspunderii ministeriale, doamna Dăncilă aruncă în spaţiul public o serie de miniciuni. Sigur a încurcat copiuţele lui Vâlcov cu reţele de sarmale de la Teleroman. Să le luăm pe rând. Creşterea economică. România nu mai are de mult cea mai mare creştere economică din UE. Coincidenţă stranie, cam din momentul în care Viorica Dăncilă a devenit premier. În acest moment următoarele ţări au o creştere economică anuală mai mare decât România: Irlanda, Letonia, Polonia, Malta, Ungaria, Slovacia", a declarat Florin Cîţu, într-o postare joi pe Facebook.

Liberalul o contrazice pe Viorica Dăncilă, spunând că în România creşterea economică în 2018 e mai mică comparativ cu perioada Cabinetului Cioloş, în vreme ce în alte state creşterea economică accelerează.

"Mai mult, în România creşterea economică se prăbuşeşte, în timp ce în ţările respective economia accelerează. Şi mai am o veste proastă, pe care nu o găsiţi în copiuţele de la Vâlcov. Creşterea economică în 2018 este mai mică decât cea din perioadă guvernului Cioloş. Nu mai spun că în guvernarea PSD au plecat din România 300 de tineri pe oră. Evident că nu mai are cine să producă creşterea economică cu care să va lăudaţi. Că doar nu o produceţi dumneavostră şi Valcov care lucraţi la stat", a explicat Cîţu.

Senatorul PNL aminteşte şi de inflaţie care, potrivit acestuia, este mult mai mare decât cea luată în calcul la construirea bugetului.

"Acum despre rata inflaţiei. Altă manipulare ordinară. Aici nu este vorba despre goblenuri şi de preţul andrelelor. Iar le-aţi încurcat. Anul trecut vă spuneam că rata inflaţiei va ajunge la 5%. A depăşit. În ceea ce priveşte inflaţia este clar că nu aveţi habar. Rata inflaţiei este astăzi cu mult peste cea pe care aţi luat-o în calcul la construirea bugetului din cauza măsurilor pe care dumneavoastră le-aţi implementat", a mai spus liberalul.

Cîţu încheie cu câteva întrebări pe care le adresează Guvernului şi implicit premierului Dăncilă.

"Dacă lucrurile merg aşa bine în România şi sunteţi mulţumită, atunci: - de ce plătiţi datoria publică din fonduri europene? - de ce deficitul bugetar a atins un nivel record ? - de ce daţi oameni afară înainte de sărbătorile de iarnă? - de ce s-au triplat dobânzile la toate împrumuturile statului român? - de ce aţi confiscat banii de investiţii ai companiilor de stat? Lista poate continua", a conchis Florin Cîţu.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de joi, că, în al treilea trimestru, creşterea economică a României a accelerat semnificativ, cu 1,9% comparativ cu al doilea trimestru al acestui an, ceea ce clasează ţara noastră pe primul loc în UE.

Totodată, şeful Executivului a făcut o nouă greşeală de exprimare, confundând cuvântul "predilecţii" cu "predicţii". Aceasta vorbea despre datele INS şi despre situaţia economică a României care infirmă, potrivit şefului Executivului, "predilecţiile Opoziţiei".

"Un al doilea semnal pozitiv îl reprezintă scăderea inflaţiei anuale la cel mic nivel din acest an, respectiv 4,25% în luna octombrie 2018 de la 5,03% în septembrie 2018. Sunt date care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă cu argumente incontestabile predilecţiile (referindu-se la predicţiile - n.r) Opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau mai grav a unor instituţii publice. După cum vedem, nicio cifră oficială nu arată acest fapt. Investitorii care doresc să vină în România şi să-şi dezvolte aici afacerile se bazează pe informaţii oficiale, pe date reale şi nu pe informaţii alarmiste", a conchis Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici