Senator PSD: Cel mai probabil miercuri vom da un vot în Parlament pe restructurarea Guvernului

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat luni, la un post TV, că ”cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricăi Dăncilă pentru înlocuirea a trei miniştri, inclusiv numirea lui Eugen Nicolicea la Justiţie.

999 afișări
Imaginea articolului Senator PSD: Cel mai probabil miercuri vom da un vot în Parlament pe restructurarea Guvernului

Senator PSD: Cel mai probabil miercuri vom da un da un vot în Parlament pe restructurarea Guvernului

”Cel mai probabil vom ajunge la solicitarea de remaniere aprobată de Parlament. Asta cu restructurarea e un termen jurnalistic. Remanierea e de două feluri: o remaniere simplă, post pe post, sau o remaniere care implică modificarea culorii, compoziţiei politice a guvernului sau modificarea structurii guvernului, caz în care remanierea întâi se aprobă de Parlament, abia după aia preşedintele revocîă şi numeşte pe unii membrii ai guvernuşlui”, a declarat la România TV senatorul PSD şerban Nicolae.

El a mai spus că o astfel de variantă va fi adoptată chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis va accepta parţial propunerile premierului Viorica Dăncilă şi că restructurarea Executivului va fi făcută, cel mai probabil, în această săptămână.

”Din ce am stabilit noi astăzi (luni - n.r.), cel mai probabil premierul va lua legătura cu preşedintele mâine (marţui-n.r.), să ne lămurim, că am luat în calcul ipoteza ca preşedintele să spună că nu a luat o decizie, caz în care nu mai stăm să-l aşteptăm. Cel mai probabil miercuri vom da un da un vot în Parlament pe această remaniere care să implice şi modificarea structurii guvernului”, a adăugat Nicolae.

Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu Liviu Dragnea şi cu alţi lideri ai coaliţiei de guvernare, tema discuţiilor fiind situaţia remanierii şi o posibilă restructurare guvernamentală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici