Senator UNPR: N-am acasă lingouri.Dacă nu se adoptă legea privind pensiile speciale, nu mai candidez

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că ”nu are acasă nici tablouri, nici lingouri de aur”, şi că are nevoie de o pensie pentru perioada în care a lucrat în Parlament, spunând că, dacă această lege nu va fi adoptată, nu va mai candida pentru un nou mandat.

153 afișări
Imaginea articolului Senator UNPR: N-am acasă lingouri.Dacă nu se adoptă legea privind pensiile speciale, nu mai candidez

Senator UNPR: N-am acasă lingouri.Dacă nu se adoptă legea privind pensiile speciale, nu mai candidez (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îşi menţine semnătura pe proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, Vochiţoiu, care este senator de Hunedoara, a spus: ”Eu am avut bunici şi părinţă cărora le muţumesc din suflet că mi-au dat doar viaţă şi sănătate. Nu mi-au lăsat nimic altceva. În acelaşi timp, vreau să vă spun că nu am participat la împărţirea României în felii şi nu am nici lingouri, nici tablouri pe acasă. În concluzie, pentru perioada în care am fost parlamentar am nevoie de o pensie. E o mare greşeală că i se spune specială. Nu este vorba despre o pensie specială, ci de o pensie pentru perioada când stau departe de familie şi muncesc aici, în Bucureşti”.

El a spus că a fost întrebat de alegătorii din colegiul său despre această iniţiativă şi că, dacă ”li se va spune adevărul până la capăt, vor înţelege”, adăugând că nu ştia, atunci când a candidat, că nu va beneficia de pensie pentru perioada în care este parlamentar.

”Aşa cum parlamentarii au nevoie de pensii, şi bucătarii au nevoie, şi tâmplarii au nevoie. Sper să vină vremea în care să fim români pentru români, şi nu români contra români. Pentru că şi parlamentarii sunt români”, a mai afirmat senatorul UNPR.

Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat în Parlamentul României, Vochiţoiu a afirmat: ”Dacă nu voi reuşi să îmi trec amemndamentul la Constituţie, ca un parlamentar să poată să şi lucreze, să facă taxi după programul de la Parlament, sau dacă nu trece această lege privind pensia parlamentarilor, nu voi mai candida. Pentru că eu din pensie trăiesc, din veniturile de parlamentar. Este dubios şi să îi întrebaţi pe cei care spun că nu au nevoie de pensii, din ce trăiesc? Ăia sunt dubioşi”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusă joi la Camera Deputaţilor şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici