Senatorii vor să aibă a doua şedinţă săptămânală de plen miercurea, iar marţea să lucreze în comisii

Senatorii vor să aibă a doua şedinţă săptămânală de plen miercurea, iar marţea să lucreze în comisii, în condiţiile în care, în prezent, şedinţele de plen se desfăşoară luni după-amiază şi marţi dimineaţă.

68 afișări
Imaginea articolului Senatorii vor să aibă a doua şedinţă săptămânală de plen miercurea, iar marţea să lucreze în comisii

Senatorii vor să aibă a doua şedinţă săptămânală de plen miercurea, iar marţea să lucreze în comisii

”Aş vrea să vă fac o propunere la care să reflectaţi. O fac în numele grupului parlamentar al PSD şi e vorba de programul nostru de lucru săptămânal. Ideea era de a face un program de lucru modificat, în ideea în care ziua de luni să aibă programul pe care îl ştiţi, cu şedinţa de Birou Permanent, comitetul liderilor şi plen, cu sesiune de întrebări şi interpelări la sfârşitul zilei (...) Marţi, însă, să avem şedinţe de comisii de dimineaţă până după amiază. Să fie doar o zi consacrată şedinţelor pe comisii. Asta ar permite şi o mai bună aşezare a şedinţelor de comisii, astfel încât să nu se suprapună două comisii la care este necesară prezenţa aceleiaşi structuri guvernamentale, să nu se suprapună cu prezenţele colegilor senatori în două sau mai multe comisii şi de asemenea ar asigura şi un material de lucru în materie legislativă pentru o şedinţă de plen miercuri dimineaţă. Şedinţa pe care noi o facem de regulă marţi să se mute miercuri dimineaţă, cu o sesiune de declaraţii politice în prima parte şi program de legiferare, cum avem acum în ziua de marţi”, a spus de la microfonul Senatului liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

El a mai propus ca decizia să fie luată săptămâna viitoare, precizând că a discutat subiectul cu mai mulţi senatori, ”fără deosebire de apartenenţă politică”.

La rândul său, senatorul Vlad Alexandrescu a spus că grupul parlamentar al USR salută propunerea PSD.

”Noi am atras de multe ori atenţia asupra faptului că sunt nenumărate comisii ale căror programe se suprapun şi nu putem participa fizic la două comisii în acelaşi timp (...) De asemenea, numărul comisiilor speciale s-a amplificat în ultima vreme. Suntem pentru această iniţiativă”, a adăugat Alexandrescu.

El a mai spus că USR a pregătit deja un algoritm care ar asigura programarea comisiilor, astfel încât niciun senator să nu fie ”distribuit” în acelaşi timp la două comisii. ”Cred că acest lucru ar profesionaliza mai mult activitatea noastră”, a mai afirmat Vlad Alexandrescu.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, senator ALDE, a cerut şi el o planificare a şedinţelor comisiilor astfel încât secretarii de stat să nu fie programaţi la mai multe comisii în acelaşi timp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici