Senatorul Gabriel Berca a demisionat din PNL şi trece la PDL

Senatorul PNL Gabriel Berca a demisionat, marţi dimineaţă, din partid, spunând că "lucrurile nu mai sunt în regulă în partid de mai multă vreme".

182 afișări
Imaginea articolului Senatorul Gabriel Berca a demisionat din PNL şi trece la PDL

Senatorul Gabriel Berca a demisionat din PNL şi trece la PDL (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Gabriel Berca a susţinut că, alături de el, demisionează din partid şi deputatul PNL Mihai Banu.

Berca a declarat la Realitatea Tv că a luat această decizie cu tristeţe, motivând prin imposibilitatea de a se mai manifesta ca om politic în judeţul Bacău.

"PNL nu a mai avut nevoie de mine şi mă refer aici la organizaţia din Bacău", a declarat Berca.

Senatorul a mai spus că a făcut o "muncă utilă şi consistentă" pentru partid, dar că există grupuri care vor să îşi păstreze interesele şi atunci "eşti pus la colţ".

El a anunţat că se va înscrie în PDL, menţionând că nu face acest pas din oportunism.

Întrebat dacă va prelua şefia PDL Bacău, Berca a spus că au fost discuţii în acest sens, dar că decizia nu o poate lua decât Biroul Permanent Naţional al PDL. El a susţinut însă că nu acesta este motivul plecării sale din PNL.

Berca a mai spus că a luat această decizie după câteva luni bune de controverse şi că "lucrurile nu mai sunt în regulă în partid de mai multă vreme".

El a mai precizat că vineri a avut o discuţie foarte scurtă cu Crin Antonescu şi şi-a exprimat opinia că există "un soi de indiferenţă cu privire la structurile din teritoriu ale PNL".

Gabriel Berca are vârsta de 41 de ani. El este vicepreşedintele Organizaţiei judeţene PNL Bacău şi senator din partea formaţiunii liberale, ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.04 Bacău.

Berca este preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senat.

În perioada ianuarie 2005 - martie 2008, Gabriel Berca a fost prefectul judeţului Bacău, iar în perioada martie - septembrie 2008 a fost secretar general al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici