Senatorul Vasile Nistor anunţă că se retrage din PDL şi activează ca independent

Senatorul Vasile Nistor anunţă că se retrage din PDL şi că va activa ca independent, motivul principal fiind că nu mai poate duce "povara politică a acestei guvernări care a făcut foarte mult rău românilor", el arătând, pe de altă parte, că premierul Boc este promotorul restructurării economiei.

75 afișări
Imaginea articolului Senatorul Vasile Nistor anunţă că se retrage din PDL şi activează ca independent

Senatorul Vasile Nistor anunţă că se retrage din PDL şi activează ca independent (Imagine: Mediafax Foto)

El menţionează, de asemenea, situaţii precum "votul fraudulos" la Legea pensiilor.

"După o lungă perioadă de analiză a scenei politice româneşti în general şi a situaţiei existente în Partidul Democrat Liberal în mod special, am decis astăzi că este momentul să mă retrag din PDL şi să activez în continuare în calitate de senator independent. Principalul motiv al deciziei mele este dat de faptul că nu mai pot să duc povara politică a acestei guvernări care a făcut foarte mult rău românilor", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că alt motiv al retragerii din PDL este că nu se mai regăseşte în acest partid "care, până nu demult, avea 40% şi era format dintr-o echipă tânără şi entuziastă a Biroului Naţional".

"Tensiunile care s-au acumulat în PDL, mai ales după venirea în partid a colegilor de la PLD, au dus la un conflict generalizat la nivelul tuturor filialelor din ţară. În acest context al apariţiei permanente a unor oameni noi, fără niciun fel de experienţă politică şi organizatorică, dovedită prin exercitarea funcţiilor pe care le ocupă în calitate de demnitari şi unde au dezamăgit, se încearcă îndepărtarea pe nedrept a oamenilor care, în decursul anilor au dus tot greul acestui partid şi au câştigat toate alegerile din anul 2000 până în prezent. Fac parte dintre aceşti oameni şi, mai mult decât atât, sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului", se arată în comunicat.

El menţionează că lipsa unui dialog social real cu toate sindicatele pentru realizarea unui pact social, atunci când în toată România sindicatele sunt în stradă, este o altă greşeală a PDL şi a Guvernului.

"Un alt aspect care m-a nemulţumit şi care a creat mari prejudicii de imagine partidului este votul fraudulos la Legea pensiilor, o lege extrem de importantă pentru societatea românească. Comportamentul preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi susţinerea de către partid a acestei greşeli a dus la ruperea relaţiilor cu Opoziţia şi izolarea PDL pe scena politică. În acelaşi timp, cred că încercarea de înlăturare a premierului Emil Boc, promotorul restructurării şi reaşezării economiei pe noi baze este profund eronată. Fie se schimbă tot guvernul şi se aduce o nouă echipă, care să continue lucrurile bune şi să le corecteze pe cele greşite, fie actualul guvern este lăsat să continue asumarea acestor politici antisociale dar corecte din punct de vedere economic", se arată în comunicat.

"Doresc să le mulţumesc colegilor din PDL pentru tot sprijinul pe care mi l-au oferit cu generozitate în ultimii 21 de ani, să-i asigur de toată preţuirea mea şi să-i încredinţez că voi rămâne acelaşi om pe care l-au cunoscut şi cu care au colaborat într-un mod corect în toţi aceşti ani", susţine Vasile Nistor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici