Senatul a adoptat OUG privind creşterea accizei la carburanţi şi impozitul pe construcţii speciale

Plenul Senatului a adoptat luni, în forma Guvernului, Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte majorarea accizei la carburant şi schimbarea modului de calcul, introducerea impozitului pe construcţii speciale sau majorarea redevenţelor.

540 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat OUG privind creşterea accizei la carburanţi şi impozitul pe construcţii speciale

Senatul adoptă OUG privind creşterea accizei la carburanţi şi impozitul pe construcţii speciale (Imagine: Shutterstock)

După ce Guvernul a adoptat, spre finele anului trecut, Ordonanţa, preşedintele Băsescu declara că nu va adopta Bugetul de stat pe 2014 dacă nu se renunţă la majorarea accizei pentru benzină. Ulterior, preşedintele a semnat Bugetul, în condiţiile în care Guvernul a decis amânarea accizei cu trei luni.

Senatorii au votat OUG 102/2013 care aduce o serie de modificări la Codul fiscal, actul normativ urmând să intre în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Actul normativ a fost adoptat în forma propusă de Guvern.

Ordonanţa stabileşte un nivel de acciză pentru benzina cu plumb de 637,91 euro/tonă, pentru benzina fără plumb de 557,91 euro/tonă, pentru motorină 473,85 euro/tonă şi pentru kerosen de 557,39 euro/tonă.

Totodată, Ordonanţa modifică modul de calcul al accizei pentru carburanţi în funcţie de rata inflaţiei în situaţia în care cursul de schimb din prima zi a lunii octombrie din anul anterior anului precedent este mai mică prin referinţă la anul anterior.

De asemenea, actul normativ introduce impozitul pe contrucţii speciale, dar şi o creştere cu aproximativ 25% a accizei pentru redevenţele miniere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici