Senatul a adoptat tacit Legea turismului

Senatul a adoptat, tacit, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul privind Legea Turismului, iniţiat de Guvern. Un amendament al UDMR admis prevede introducerea unei noi taxe pentru promovarea turistică, respectiv de 1%/turist/noapte din valoarea cazării.

249 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat tacit Legea turismului

Senatul a adoptat tacit Legea turismului

Legea turismului a fost adoptată tacit de către Senat, termenul de adoptare fiind îndeplinit la data de 22 septembrie.

Un amendament propus de UDMR şi adoptat în Comisia economică prevede introducerea unei taxe pentru promovarea turistică.

„La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale unde se desfăşoară activităţi turistice conform definiţiilor prezentei legi şi este înfiinţată o organizaţie de management al destinaţiei, se va stabili, prin hotărâre de consiliu local, introducerea unei taxe speciale pentru promovare turistică, care urmează a fi percepută de la turişti de către prestatori de servicii de cazare. Cuantumul acestei taxe obligatorii va fi de 1%/turist/noapte din valoarea cazării”, prevede amendamentul UDMR, adoptat în Comisia economică a Senatului.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului, promovarea şi dezvoltarea turismului, precum şi managementul resurselor turistice şi umane în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile”, se arată în raportul comisiei de specialitate.

O altă prevedere din Legea Turismului vizează sistematizarea legislaţiei secundare prin crearea cadrului legal şi indicarea autorităţilor cărora le revine sarcina elaborării normelor metodologice, reglementarea atribuţiilor şi obligaţiilor autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, precum şi clarificarea responsabilităţii autorităţilor administraţiei publice locale ca urmare a transferului de competenţe în domeniul turismului de la nivel central la nivel local.

Totodată, Legea urmăreşte corelarea şi armonizarea deciziilor şi strategiilor din domeniul turismului cu politicile şi strategiile din celelalte ramuri ale economiei naţionale conexe turismului, care se vor realiza prin intermediul Comitetului interministerial pentru Turism, cu rol consultativ.

Senatul a fost prima Cameră sesizată în acest sens, Legea Turismului urmând să ajungă la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Taguri:
lege,
turism,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici