Senatul a respins amânarea dublării alocaţiilor pentru copii

Senatul a respins, luni, ca prim for legislativ sesizat, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce amână intrarea în vigoare, cu şase luni, a Legii care dublează alocaţiile pentru copii la 300 de lei.

12884 afișări
Imaginea articolului Senatul a respins amânarea dublării alocaţiilor pentru copii

Senatul a respins amânarea dublării alocaţiilor pentru copii

Pentru respingere au votat 95 de senatori iar împotrivă s-au exprimat 14.

Anterior, Comisia pentru muncă a Senatului a dat raport de respingere asupra actului normativ iniţiat de Guvern.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatul este primul for legislativ sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici