Senatul a RESPINS cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova/ REACŢIA lui Şova

Senatul a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate, conform unor surse parlamentare, 66 de voturi "pentru" şi 72 "împotrivă".

4646 afișări
Imaginea articolului Senatul a RESPINS cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova/ REACŢIA lui Şova

Senatul reia votul la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul Şova (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Senatorul Dan Şova a declarat, marţi, că nu vrea să califice votul din Senat, care a respins cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale, şi că îşi doreşte ca dosarul să fie trimis în instanţă pentru a se lămuri situaţia.

"Nu vreau să calific votul Senatului. Vă spun o singură propoziţie şi sper să mă înţelegeţi: Îmi doresc, aşa cum am cerut şi instanţei supreme, să trimită dosarul în instanţă ca să ne lămurim, să terminăm cu toate discuţiile astea politicianiste", a spus Şova.

El a participat la şedinţa plenului Senatului şi a votat.

Votul a fost secret, cu bile.

Rezultatul oficial al votului exprimat, marţi, în Senat, în cazul cererii privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova, care indică 66 de opţiuni "pentru" şi 72 "împotrivă", a fost anunţat în plen, Senatul neîncuviinţând solicitarea DNA.

Din numărul total al senatorilor, de 167, şi-au exprimat votul 140.

Din cele 140 de voturi exprimate, 66 au fost "pentru", 72 "împotrivă", iar 2 voturi au fost anulate.

Conform anunţului făcut în plen, Senatul nu încuviinţează cererea, majoritatea senatorilor prezenţi nefiind întrunită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici