Senatul amână pentru marţi o decizie privind mandatul lui Mircea Diaconu

Senatorii au amânat pentru marţi luarea unei decizii privind constatarea încetării mandatului de senator al liberalului Mircea Diaconu, după ce programul de lucru a fost depăşit în urma numeroaselor intervenţii, fie laudative, fie purtate în contradictoriu.

134 afișări
Imaginea articolului Senatul amână pentru marţi o decizie privind mandatul lui Mircea Diaconu

Senatul amână pentru marţi o decizie privind mandatul de senator al lui Mircea Diaconu

După aproape două ore de discuţii, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Dan-Radu Ruşanu, a anunţat suspendarea şedinţei, fără a se da un vot privind punctul de vedere al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări cu privire la o situaţie de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.

În intervenţia sa, senatorul Mircea Diaconu (PNL) a subliniat că, aşa cum a constat Curtea de Apel, el a fost de bună credinţă şi a procedat legal atunci când s-a adresat pentru un punct de vedere Senatului, respectiv Comisiei juridice din această Cameră legislativă.

Senatorul a arătat că această instanţă a constatat că el nu este responsabil contraventional sau civil pentru situaţia de incompatibilitate constatată de ANI, iar "culpa şi eroarea" pentru cumulul de funcţii aparţine Senatului, care a constat cumulul ca fiind legal.

Senatorul liberal a arătat că funcţia de director de teatru este o funcţie artistică, de ordonator secundar de credite, şi nu una de demnitate publică.

Menţionând că nu a intenţionat nicio clipă se ascundă "sub fustele" Senatului, parlamentarul a arătat că a respectat legea.

"Veţi hotărî cum veţi crede de cuviinţă, dar mi-ar plăcea, aş fi încântat dacă, aşa cum multă lume din ţara aceasta îşi doreşte o Românie în picioare, îmi doresc şi un Senat tot în picioare", le-a spus el colegilor de Senat.

Pe de altă parte, senatorul PNL a menţionat că în hotărârea judecătorească nu se face referire la sancţiunea aplicată, pentru că aceasta nu se aplică automat, ci gradual, în funcţie de gravitatea faptei.

El i-a anunţat pe senatori că nu le va mai fi coleg în viitoarea legislatură pentru că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Am făcut o faptă bună", spus, ironic, acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici