Senatul respinge o lege cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat: "Nu am mai văzut în Parlament o asemenea agresivitate asupra limbii române" - FOTO

Senatorii au respins, luni, o propunere legislativă cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat, preşedintele Senatului remarcând, în glumă, că iniţiatorii "sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputaţi".

1327 afișări
Imaginea articolului Senatul respinge o lege cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat: "Nu am mai văzut în Parlament o asemenea agresivitate asupra limbii române" - FOTO

Senatul respinge o lege cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat: "Nu am mai văzut în Parlament o aşa agresivitate asupra limbii române" (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Propunerea legislativă privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii îi mai are ca semnatari pe deputaţii PNL Vasile Horga şi Dan Simedru.

Greşelile gramaticale au fost remarcate, la dezbaterea proiectului, de liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea.

"Îi rog pe colegii noştri senatori să nu mai semneze cu ochii închişi astfel de iniţiative. Cred că nu am văzut în Parlamentul României o agresivitate asupra limbii române atât de dur marcată: virgule între subiect şi predicat aproape în fiecare articol al legii, şi sunt câteva nume grele, pentru care chiar am deosebit respect de la PNL şi PSD", a spus democrat-liberalul.

În replică, senatoarea PSD Doina Silistru a subliniat că niciunul dintre semnatari nu este membru al Senatului.

Suspiciunile au fost "spulberate", însă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu: "Se strecura posibilitatea ca asupra Senatului să planeze această umbră inacceptabilă. Lucrurile s-au pus la punct: sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputaţi".

Proiectul, care urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, este redactat cu virgulă între subiect şi predicat la cele mai multe dintre articole: "veniturile unei persoane fizice obţinute în baza unor contracte privind raporturi de muncă, pot fi executate silit…", "sumele reţinute din veniturile persoanelor fizice în baza unui titlu executoriu, se virează…", "conturile bancare deschise de persoane fizice la bănci, sunt exceptate…", "unităţile bancare, sunt obligate să refuze…" etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici