Senatul suspendă şedinţa de plen după ce PNL şi USR s-au retras, în semn de protest pe OUG 114

Senatul a suspendat şedinţa de miercuri din cauza lipsei de cvorum, după ce PNL şi USR a decis să se retragă de la lucrările plenului în semn de protest faţă de refuzul majorităţii parlamentare a prelungi termenul de adoptare tacită a OUG 114.

391 afișări
Imaginea articolului Senatul suspendă şedinţa de plen după ce PNL şi USR s-au retras, în semn de protest pe OUG 114

Senatul suspendă şedinţa de plen după ce PNL şi USR s-au retras, în semn de protest pe OUG 114

Înaintea gestului Opoziţiei, liderul grupului senatorilsenatorul PNL Florin Cîţu a anunţat miercuri că PNL se retrage din dezbaterea în plen a Senatului, în urma refuzului de a prelungi termenul pentru trecerea tacită a OUG 114.

"Înţeleg că nu este susţinere pentru prelungirea termneului, nu se doreşte dezbaterea acestei ordonanţe. S-a dorit de la început să se dezbată în spatele uşilor închise şi nu se va dezbate public şi atunci în acest moment ca o decizie, Grupul Parlamentar PNL se va retrage din sală de la dezbatere", a declarta senatorul Florin Cîţu.

Şi grupul USR a făcut un anunţa similiar.

Înaintea plenului de miercuri al Senatului, preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că grupul senatorilor liberali au fost mandataţi să ceară prelungirea termenului de dezbatere a proiectului pentru aprobarea OUG 114.

"A treia decizie a fost aceea de a mandata grupul parlamentar de la Senat să atace poziţia majorităţii PSD-ALDE care a refuzat dezbaterea în Comisia de buget-finanţe şi în plenul Senatului implicit a OUG 114 şi vom solicita prelungirea termenului de dezbatere astfel încât să putem respinge OUG 114 şi în Senat", a spus Ludovic Orban, la finalul BEX al PNL.

Comisia pentru buget-finanţe a Senatului a amânat, marţi, dezbaterea OUG 114 în domeniul fiscal, la solicitarea ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse mai multe amendamente la proiect. Termenul de adoptare tacită se împlineşte pe 1 martie.

Dezbaterea şi adoptarea raportului asupra proiectului pentru aprobarea OUG 114 a fost amânată de Comisia de buget pentru a doua săptămână consecutiv. Comisia economică a Senatului a avizat favorabil, marţea trecută, OUG 114.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici