Şerban Nicolae se declară convins că senatorii PSD nu vor susţine ridicarea imunităţii în cazul lui Tăriceanu / Ce spune despre plecarea lui Codrin Ştefănescu din partid

Şerban Nicolae, a declarat, miercuri, că nu crede că PSD va vota pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. El a afirmat că decizia aparţine plenului Senatului, iar Comisia juridică nu ar fi trebuit să dea un vot în acest context, ci doar să constate îndeplinirea condiţiile legale.

5025 afișări
Imaginea articolului Şerban Nicolae se declară convins că senatorii PSD nu vor susţine ridicarea imunităţii în cazul lui Tăriceanu / Ce spune despre plecarea lui Codrin Ştefănescu din partid

Şerban Nicolae afirmă că senatorii PSD nu vor susţine ridicarea imunităţii în cazul lui Tăriceanu

„Eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grup al cărui lider încă sunt, să îşi fi schimbat opinia şi să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrăţişăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme”, a declarat Şerban Nicolae, după ce a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul de grup al senatorilor PSD a afirmat că plenul Senatului va decide dacă se va ridica sau nu imunitatea pentru a începe urmărirea penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

„A fost o chestiune confuză. E anormal ca membrii Comisiei juridice să voteze de două ori, o dată în comisie şi o dată în plen, pe o chestiune care ţine de procedură penală. E anormal. E ca un judecător care a intrat o dată în vreun complet şi ar mai intra o dată în alt complet pe aceeaşi speţă. La acest nivel, Comisia juridică nu ar trebui să facă altceva decât să verifice îndeplinirea condiţiilor procedurale, să fie o sesizare formulate de procuror general, sa fie membru al guvernului, de un senator în timpul mandatului. Din punctul meu de vedere nu aveam ce să votăm. Era doar o constatare, pentru că decizia aparţine plenului”, a declarat Şerban Nicolae, întrebat de ce unii social-democraţii au părăsit sala Comsiei Juridice, înainte de vot.

Şerban Nicolae a purtat, miercuri, discuţii cu Călin Popescu Tăriceanu în biroul acestuia de la Senat, după votul din Comisia juridică.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă şi faţă de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

Şerban Nicolae: Codrin Ştefănescu nu pleacă din partid. Şi-a asumat răspunderea pentru rezultate

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că nu va pleca din partid Codrin Ştefănescu, însă acesta şi-a asumat răspunderea pentru rezultatul alegerilor europarlamentare şi a predat mandatul de secretar general al PSD, fiind înlocuit cu Rodica Nassar.

„Codrin Ştefănescu şi-a asumat răspunderea pentru rezultate şi a spus că este dispus să îşi pună mandatul pe masă, ceea ce s-a şi acceptat. Drept dovadă este că a rămas în continuare Codrin Ştefănescu, nu pleacă din partid, nu e supărat”, a declarat Şerban Nicolae.

El a afirmat că nu a existat scandal în interorul PSD, la discuţiile avute marţi.

„Deciziile majoritare sunt respectate. Sunt lucruri care se spun în opinia fiecăruia şi asta nu înseamnă că dacă nu sunt de acord cu o opinie e neapărat greşită. Dar sunt situaţii nedorite la care trebuie să răspundem . În ciuda a ceea ce s-a speculat nu a fost cu scandal, cu ceartă. Vedeam mesaje, ştirile din interior, că i s-a cerut demisia Liei Olguţa Vasilescu, că ea i-ar fi cerut demisia nu ştiu cui, Codrin Ştefănescu şi aşa mai departe. Nu. Şi-au prezentat mandatul la final de campanie, mai ales că Olguţa Vasilescu a fost purtător de cuvânt pe durata campaniei electorale”, a adăugat Şerban Nicolae.

Liderul de grup al senatorilor PSD a mai spus că niciuna dintre modificările făcute de Parlament sau Guvern în ultimii doi ani nu au venit pentru a-l proteja pe Liviu Dragnea.

„Şi dacă suntem toţi corecţi unii faţă de ceilalţi aş vrea să observaţi două lucruri: niciuna dintre modificările făcute în ultimii doi ani în Parlament sau de Guvern nu l-au protejat pe Liviu Dragnea de dosarele aflate pe rol. Deci, toată povestea a fost o minciună sfruntată, o manipulare grosolană a unor indivizi lipsiţi de orice urmă de bun simţ şi de responsabilitate cum că am fi modificat legile în favoarea unor persoane. Pe de altă parte, nici până astăzi, nimeni nu a putut să demonstreze că un membru PSD a exercitat presiuni asupra justiţiei, că a dat indicaţii cu privire la ce dosare să se facă, ce dosare să se oprească sau cum să se facă anumite dosare penale. Ori independenţa justiţiei a fost respectată cu stricteţe de PSD. Nu sunt convins că a fost respectată de alţii şi cu atât mai puţin nu sunt convins că nu au existat acolo influenţe din partea serviciilor secrete, sau a unor oameni din partea serviciilor secrete”, a conchis Şerban Nicolae.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici