Sever Voinescu: Un avantaj al crizei este că se prăbuşeşte iluzia că statul este cel care dă în permanenţă

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că actuala criză economică în care se află România are şi avantaje, unul dintre acestea fiind că se prăbuşeşte iluzia că statul este cel care dă în permanenţă, fără ca nimeni să se gândească dacă mai există şi resurse financiare.

11 afișări
Imaginea articolului Sever Voinescu: Un avantaj al crizei este că se prăbuşeşte iluzia că statul este cel care dă în permanenţă

Sever Voinescu: Un avantaj al crizei este că se prăbuşeşte iluzia că statul este cel care dă în permanenţă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

În opinia deputatului democrat-liberal Sever Voinescu, vinovăţia pentru "injectarea" iluziei că statul dă în permanenţă o poartă întreaga generaţie politică din ultimii 20 de ani.

"Criza are şi câteva avantaje: se prăbuşeşte marea iluzie, în care toţi ne-am complăcut, că statul dă, dă, dă. Această iluzie, care a fost injectată în ultimii 20 de ani, ne-a dus la faliment. Românul a fost învăţat să stea cuminte, să voteze cu cine trebuie, pentru că statul oricum îi dă, puţin, dar o face. Această vinovăţie este a unei generaţii politice întregi, care se vede a fi una falită în momentul de faţă. Nu s-a înţeles fapul că statul nu este un bancomat din care tot scoţi, fără să te gândeşti ce-i de partea cealaltă, dacă mai există reurse. Toţi ne-am complăcut în această iluzie, care acum se prăbuşeşte", a declarat Sever Voinescu.

Deputatul democrat-liberal consideră că prăbuşirea iluziei trăite în ultimii 20 de ani, că statul este cel care oferă în permanenţă, presupune, automat, o mare deziluzie, care va fi traversată foarte greu de populaţie, în mai multe etape.

"Am avut o iluzie, iar acum avem o deziluzie, greu de suportat, care presupune trei faze. Prima este cea de negare, în care nu vrei să crezi, şi atunci de gândeşti să dai jos guvernul, gândindu-te că aşa mâine o să se găsească bani de pensie. A doua fază este cea de revoltă, care se simte deja, şi este alimentată şi de tulburarea psihologică creată de opoziţie. În final, este cea de-a treia fază, cea de acceptare, în care vii cu picioarele pe pământ şi-ţi dai seama că trebuie să te apuce de treabă, căci altfel nu mai merge", a conchis Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici