Severin: Am încercat la mai mulţi şi nu au acceptat. Vezi transcriptul înregistrării

Reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeste despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

49 afișări
Imaginea articolului Severin: Am încercat la mai mulţi şi nu au acceptat. Vezi transcriptul înregistrării

Severin: Am încercat la mai mulţi şi nu au acceptat. Vezi transcriptul înregistrării (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Înregistrarea a fost postată pe http://politeanu.blogspot.com/, blogul asistentului europarlamentarului PDL Monica Macovei.

Agenţia MEDIAFAX vă prezintă transcriptul înregistrării:

"(Reporterii sub acoperire se întâlnesc cu Adrian Severin în biroul acestuia de la Strasbourg. Îl întreabă dacă poate introduce amendamente în numele clienţilor lor)

Reporter : Deci puteţi introduce acest amendament pentru noi?
Adrian Severin: Da, da, ok. Să vedem ce putem face. Aş putea formula un amendament… Aş putea ruga un coleg să introducă un amendament.
Reporter : Da

(Reporterii s-au întors în martie . Adrian Severin le spune cum a aranjat cu amendamentul în numele clientului)

Rep. : Deci spuneţi, ce aţi făcut până acum ? Aţi introdus amendamentul?
Adrian Severin: Deci, a fost un amendament introdus de cineva de la PPE şi, ca o chestiune de principiu, cred că acest lucru trebuie făcut în viitor cât mai mult, pentru că e mult mai bine dacă lucrăm prin oameni…
Reporter : Şi cine a introdus amendamentul ?
Adrian Severin : Cine ? Este vorba despre Bodu, Sebastian Bodu, este român, un alt român
Reporter : Da, îl ştiu după nume
Adrian Severin : Da, dar ştiţi, ca să vă răspund dacă a fost uşor sau nu…În primul rând a trebuit să mergem pe la diferite grupuri ca să vedem unde găsim pe cineva…În al doilea rând, a fost important să …ei bine, am încercat la mai mulţi şi nu au acceptat. În cele din urmă cu el a trebuit să explic care e ideea. În cele din urmă a înţeles şi a îmbrăţişat ideea, gândind că practic este un lucru corect… şi nu făcând acest lucru doar pentru că I-am cerut eu.
Reporter: A înţeles că făceaţi asta în numele unui client?
A.S.: Nu.
Reporter :Ok.
A.S.Nu I-am spus nimic.

(Reporterii l-au întrebat pe Severin cu cât îi va taxa pentru a fi aranjat introducerea amendamentului)

Reporter : Clienţii ne plătesc la zi. Dumneavoastră aveţi jumătate din zile. E greu.
A.S. : Da, da. Cred - pentru că nu am calculat exact - cred că ar fi vorba despre două sau trei zile. Credeţi că este bine aşa?
Reporter. Da, e în regulă. Deci ar fi, sa spunem, 12.000. Euro.
A.S: Da"

Vezi înregistrarea video a discuţiei dintre Adrian Severin şi jurnalişti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici