Shimon Peres ar putea vizita România în august

Preşedintele israelian, Shimon Peres, ar putea vizita România în august, după vizitele din iulie în Slovenia şi Croaţia, într-o campanie de strângere a relaţiilor cu UE şi de prezentare a poziţiei Ierusalimului în conflictul israeliano-palestinian, relatează Jerusalem Post, în ediţia online de joi.

20 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres ar putea vizita România în august

Shimon Peres ar putea vizita România în august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peres consideră că este important să obţină sprijinul unor state care şi-au obţinut relativ recent independenţa, alegând ca destinaţii în prima etapă Slovenia şi Croaţia, ţări care au fost membre ale federaţiei iugoslave şi care au fost ocupate perioade lungi.

Vizita în România ar urma să reprezinte o a doua etapă a campaniei de extindere a relaţiilor cu toate ţările din Europa Centrală şi de Est.

În cursul întâlnirilor pe care le va avea în Slovenia şi Croaţia, Peres se va concentra asupra problemelor de securitate şi politice, în principal asupra formării unei coaliţii europene solide cu scopul de a împiedica nuclearizarea Iranului. O astfel de coaliţie ar putea fi utilă şi pentru accelerarea reluării negocierilor de pace dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană şi impunerea de restricţii asupra mişcării Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Preşedintele israelian va folosi întrevederile din Slovenia şi Croaţia, unde se va afla începând de joi şi până duminică, şi pentru a clarifica politicile Israelului şi a explica lipsa de raţiune a ţărilor, instituţiilor şi organizaţiilor care încearcă să nege legitimitatea statului evreu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici