Siegfried Mureşan, europarlamentar: Maria Grapini nu ştie că există rezoluţii care ajung să fie votate direct în plenul PE

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat, vineri, că Maria Grapini nu ştie, după patru ani de mandat, că există rezoluţii care ajung să fie votate direct în plenul Parlamentului European, fără să treacă prin comisiile de specialitate, conform Regulilor de procedură ale PE.

683 afișări
Imaginea articolului Siegfried Mureşan, europarlamentar: Maria Grapini nu ştie că există rezoluţii care ajung să fie votate direct în plenul PE

Siegfried Mureşan, europarlamentar: Maria Grapini nu ştie că există rezoluţii care ajung să fie votate direct în plenul PE

„Doamna Grapini încă nu ştie, după 4 ani de mandat, că există rezoluţii care ajung să fie votate direct în plenul Parlamentului European, fără să treacă prin comisiile de specialitate. O invit pe doamna Grapini să citească Regulile de procedură ale PE (articolul 123(2)) care spun că o rezoluţie poate fi depusă de către o comisie, grup politic sau un număr minim de deputaţi. Doamna Grapini ar trebui să ştie mai bine aceste reguli de vreme ce dumneaei a cosemnat, în numele Grupului Socialiştilor, o rezoluţie despre statul de drept în Malta anul trecut, rezoluţie care nu a fost votată de o comisie de specialitate”, a declarat pentru MEDIAFAX Siegfried Mureşan.

El a mai precizat că proiectul de agendă a sesiunii plenare din 1 - 4 octombrie, publicat pe site-ul PE după ce a fost aprobat de Conferinţa preşedinţilor grupurilor politice in PE, specifică, în dreptul dezbaterii privind statul de drept în România, că votul asupra rezoluţiei va avea loc în următoarea sesiune plenară.

”Este timpul ca România să trimită în Parlamentul European doar oameni politici care cunosc regulile europene”, a conchis Mureşan.

Europarlamentarul Maria Grapini, membră în Comisia LIBE, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că adoptarea în Parlamentul European a unei rezoluţii în privinţa României nu a fost decisă, aşa cum anunţare eurodeputatul Siegfried Mureşan.

”Nu s-a decis nimic. Ca să se ajungă la o decizie de dezbatere în plen şi rezoluţie pentru România, trebuie mai întâi să treacă prin Comisia LIBE (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne – n.r.). (...) Deci în plenară se ajunge, conform regulamentului, după ce în Comisia LIBE se aduc argumente de o parte şi de alta la subiectul respectiv şi Comisia decide dacă este de competenţa deja de plenară. Deci nu ştiu de ce a avansat acest lucru, pentru că nu cred că ştie domnul Mureşan (Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL – n.r.) ce se va decide în Comisia LIBE din care dumnealui nu face parte”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Maria Grapini.

Ea a mai spus că singurul lucru decis joi este invitarea premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici