Silaghi nu se simte "absolut deloc" vulnerabil, va face un demers politic pe plan european

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, spune că nu se simte "absolut deloc" vulnerabil, va contesta decizia ANI şi va face un demers politic pe plan european, după ce agenţia de integritate a anunţat vineri că demnitarul nu poate justifica venituri de circa 46.000 de euro

396 afișări
Imaginea articolului Silaghi nu se simte "absolut deloc" vulnerabil, va face un demers politic pe plan european

Ovidiu Silaghi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, de 206.798 de lei (aproximativ 46.000 euro), între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate între 7 mai 2012, data numirii în funcţie, şi 15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. În intervalul menţionat, Silaghi a realizat, împreună cu soţia sa, Ariana, venituri salariale de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 46.000 de euro).

"Am am pus la dispoziţie rulajul contului de pe cele două carduri (...). Nu mi-a folosit la nimic. Mă aşteptam să primesc în mod oficial adresa de la ANI şi nu să aflu din presă. (...) Eu nu pot să contest faptul că am cheltuit de pe card acea sumă în timpul mandatului. Este adevărat. Dar repet, este o descoperire de cont şi este normală o plată cu cardul, pentru că de aia s-a inventat acest mijloc de plată", a spus ministrul la Antena 3.

Oficialul a adăugat că va oferi explicaţii şi va contesta decizia în termen, şi va face plângere împotriva conducerii agenţiei.

"Eu am venit în întâmpinarea cerinţelor lor şi am prezentat rulajul contului. Era clar şi evident de unde rezultă acele sume. Mai mult decât atât, apare în declaraţia de avere. (...) Eu când mi-am completat declaraţia de avere, tocmai pentru a nu greşi, am luat legătura cu domnul Georgescu (Horia Georgescu, preşedintele ANI - n.r.), care era plecat din ţară, şi mi-a dat până la urmă numărul de telefon al secretarului general de la ANI, şi după modelul secretarului general de la ANI mi-am completat declaraţia de avere. (...) Voi face toate demersurile legale şi voi face şi un demers politic, pe plan european", a spus Silaghi.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că nu se simte "absolut deloc" vulnerabil şi că va merge mai departe în campania electorală.

"Cercetarea mea la ANI a început pe un conflict de interese. Este subliniat faptul că printr-un ordin al meu s-a exceptat în week-end, s-au acceptat în week-end autoturismele la taxa de pod de la autostrada spre mare, se facea un ambuteiaj acolo. S-a dovedit că ordinul nu este semnat de mine şi că nu puteam, nu era la dispoziţia mea. După aia au continuat cercetările încercând să afle altceva", a mai spus ministrul.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcţiei de ministru al Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici