Silviu Predoiu, despre Iohannis: Vă amintiţi acel slogan cu "Tace şi face!" din 2014? Cam aşa a început păcăleala. În realitate, nu face mai nimic

  • Silviu Predoiu: De câte ori, în ultima vreme, Preşedintele ne spune câte ceva, tot de atâtea ori apare şi câte un analist, jurnalist sau politician care încearcă să ne explice ce a vrut să zică acesta, căutând înţelesuri ascunse, subtile dar profunde în vorbele sale.
  • Silviu Predoiu: Aşa că am decis, omul acesta tace şi face! Nu ştiam ce va face, nu ştiam când va face dar sigur va face ceva, iar atunci când va termina vom vedea, în sfârşit, chiar lucrul bine tăcut, pardon, făcut
  • Silviu Predoiu: Ne-a luat ceva timp, dar ne-am cam lămurit că, în realitate, nu face mai nimic şi mai că ne bucurăm pentru asta. Nici nu mai are importanţă dacă şi ce vrea să facă în continuare. Ce contează cu adevărat de acum înainte este ce vom face noi!
26841 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu, despre Iohannis: Vă amintiţi acel slogan cu "Tace şi face!" din 2014? Cam aşa a început păcăleala. În realitate, nu face mai nimic

Silviu Predoiu, despre Iohannis: Vă amintiţi acel slogan cu "Tace şi face!" din 2014? Cam aşa a început păcăleala. În realitate, nu face mai nimic

Silviu Predoiu, iniţiator al proiectului "România, Implică-te", afirmă că, în ciuda eforturilor jurnaliştilor şi analiştilor de a decripta mesajele transmise public de preşedintele Iohannis, acestea nu au nimic ascuns, nimic subliminal, nimic profund şi, ca atare, trebuie să luăm vorbele şefului statului aşa cum le auzim.

“De câte ori, în ultima vreme, Preşedintele ne spune câte ceva, tot de atâtea ori apare şi câte un analist, jurnalist sau politician care încearcă să ne explice ce a vrut să zică acesta, căutând înţelesuri ascunse, subtile, dar profunde în vorbele sale. Ei bine, oricât de sinceri în demersurile lor ar fi traducătorii voluntari de ziceri prezidenţiale, mă tem că se înşală amarnic. Nu cred există niciun fel de mesaje subliminale, ce spune asta este, exact aşa cum şi cât auzim”, afirmă fostul şef adjunct al SIE într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Silviu Predoiu dă exemplu zicerile prezidenţiale despre programul consultărilor cu partidele parlamentare privind formarea unui nou guvern sau despre imposibilitatea de a nu avea un guvern validat de Parlament peste iarnă.

“Când ne transmite pe silabe că va <convoca consultări abia săptămâna viitoare> înseamnă că nu vrea să-şi strice programul deja stabilit şi weekendul în provincie şi nimic mai mult. Când ne spune că <nu putem să stăm peste iarnă fără guvern> înseamnă că el chiar s-a întrebat dacă această variantă ar fi posibilă şi a ajuns la concluzia că nu se poate. Şi tot aşa”, aminteşte iniţiatorul proiectului "România, Implică-te" .

Silviu Predoiu susţine că sloganul electoral al lui Iohannis din 2014, “Tace şi face”, a fost începutul unei păcăleli care a beneficiat însă de îngăduinţa oamenilor, în speranţa lucrului bine făcut.

“Ne-a luat ceva vreme, dar acum îl cunoaştem suficient de bine pentru a nu ne mai amăgi. Vă amintiţi acel slogan cu <Tace şi face!> din 2014? Cam aşa a început păcăleala, dar atunci aveam o scuză, cei mai mulţi îl auzeam tăcând pentru prima dată. Iar la cât de mult şi de adânc tăcea ne-am gândit că ceva-ceva o face el, doar nu o tace chiar chiar degeaba. Poate cugetă!”, punctează fostul şef adjunct al SIE.

În concluzie, Silviu Predoiu spune că, de fapt, Iohannis nu face nimic şi nici nu contează ce va mai face, dar important este ce vom face noi: “Ne-a luat ceva timp, dar ne-am cam lămurit că, în realitate, nu face mai nimic şi mai că ne bucurăm pentru asta. Nici nu mai are importanţă dacă şi ce vrea să facă în continuare. Ce contează cu adevărat de acum înainte este ce vom face noi!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici