Silviu Predoiu: Domnul Cioloş confundă pe cei 15% (din cei 30% dintre românii ce au ales să voteze) cu întreg poporul

  • Silviu Predoiu: Mulţumită contribuţiei valoroase a domnului preşedinte Iohannis la rezolvarea crizei guvernamentale, concretizată în nominalizarea domnului Cioloş, starea conflictuală dintre PNL şi USR(PLUS) a revenit brusc în actualitate dar, de aceasta dată, într-o formă răsturnată.
  • Silviu Predoiu: Oare politicianul român de astăzi chiar nu sesizează incoerenţele ce îi însoţesc atât vorbele cât şi faptele? Chiar nu realizează că ne cere încredere şi susţinere, dar ne spune în acelaşi timp că nimic din ce afirmă nu trebuie luat in serios, că nu există principii, nici valori, nici reguli sau norme ci doar interese?
  • Silviu Predoiu: Cetăţeanul care astăzi trece printr-un dezastru sanitar generat de lipsa lor de responsabilitate şi de dezinteresul lor pentru poporul pe care îl invocă din două în două fraze. Eu cred că sunt conştienţi de ce fac. Şi mai cred că nu le pasă pentru că ştiu că maximul de sancţiune pe care o vor primi va fi un şi mai mare absenteism la următoarele alegeri.
22962 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu: Domnul Cioloş confundă pe cei 15% (din cei 30% dintre românii ce au ales să voteze) cu întreg poporul

Silviu Predoiu: Oare politicianul român de astăzi chiar nu sesizează incoerenţele ce îi însoţesc atât vorbele cât şi faptele?

Silviu Predoiu, iniţiator al proiectului "România, Implică-te", afirmă că nominalizarea lui Dacian Cioloş ca premier a readus în prim plan  neînţelegerile dintre PNL şi USR, dar sub o altă formă, care devoalează încă o dată distanţa între vorbe şi fapte a politicianului român.

“Mulţumită contribuţiei valoroase a domnului preşedinte Iohannis la rezolvarea crizei guvernamentale, concretizată în nominalizarea domnului Cioloş, starea conflictuală dintre PNL şi USR(PLUS) a revenit brusc în actualitate dar, de aceasta dată, într-o formă răsturnată.  Adică tot felul de vorbitori, din ambele tabere, recunoscând că s-au spus o serie de lucruri dure, că s-au rostit vorbe grele, vecine cu insulta, că s-au formulat acuze grave, ne asigură însă că ..... şi aici este aici: <toate lucrurile pot fi depăşite, toate neînţelegerile>, <este nevoie de mai puţine orgolii>, <declaraţiile publice (n.n. adică recitalul de înjurături reciproce) au fost doar puncte de plecare pentru negocieri>, <trebuie să vedem cum se ne poziţionăm dincolo de declaraţiile publice>, <dacă am ţine cont de tot ce spun politicienii unii despre alţii nu s-ar mai putea face coaliţii>şi că <în politică vorbele nu au aceeaşi valoare ca în afara ei>”, afirmă fostul şef adjunct al SIE, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Silviu Predoiu subliniază că, în ciuda declaraţiilor publice că nu vor exista discuţii între PNL şi USR pentru formarea unui nou guvern, acestea nu înseamnă că protocolul coaliţiei nu a fost denunţat, aşa cum s-ar vrea să se înţeleagă.

“Mai mult decât atât, tot în aceste zile aflăm că acel <nu acceptăm nicio formulă in care domnul Cîţu rămâne premier>, dar şi răspunsul conform căruia <nu mai avem ce discuta cu USR-ul dacă votează moţiunea de demitere a guvernului>, nu înseamnă, aşa cum cetăţeanul naiv şi-ar putea închipui, că protocolul coaliţiei a fost denunţat! Nu, nici pe departe, membrii coaliţiei au votat doar demiterea guvernului coaliţiei, adică al lor, pentru a-l îndepărta pe premierul care, la rândul său, concediase miniştrii partenerului. Doar atât, nimic mai mult! “, punctează Silviu Predoiu.

În opinia sa, politicienii care fac declaraţii contradictorii, chiar dacă invocă interesul cetăţeanului, sunt, de fapt, lipsiţi de responsabilitate, ştiu acest lucru, dar nu le pasă, deoarece absenteismul la vot este singura sancţiune la adresa lor.

“Aaaa, şi să nu uităm, în caz că nu merge varianta Cioloş, USR-ul nu va mai accepta niciodată pe domnul Cîţu ca premier, dar ar putea fi de acord cu orice alt politician propus pentru această poziţie de partidul al cărui preşedinte este chiar domnul Cîţu. Oare politicianul român de astăzi chiar nu sesizează incoerenţele ce îi însoţesc <pas cu pas> atât vorbele cât şi faptele? Chiar nu realizează că ne cere încredere şi susţinere, dar ne spune în acelaşi timp că nimic din ce afirmă nu trebuie luat in serios, că nu există principii, nici valori, nici reguli sau norme ci doar interese? Iar acelea doar ale lor, nu ale noastre, chiar dacă de dimineaţa până seara ne vorbesc de interesul cetăţeanului? Cetăţeanul care astăzi trece printr-un dezastru sanitar generat de lipsa lor de responsabilitate şi de dezinteresul lor pentru poporul pe care îl invocă din două în două fraze. Eu cred că sunt conştienţi de ce fac. Şi mai cred că nu le pasă pentru că ştiu că maximul de sancţiune pe care o vor primi va fi un şi mai mare absenteism la următoarele alegeri”, avertizează fostul şef adjunct al SIE.

Silviu Predoiu remarcă, totodată, că Dacian Cioloş vorbeşte despre un mandat încredinţat de popor, deşi matematica arată că cele 15 procente obţinute de USR la alegerile parlamentare nu reprezintă poporul pe care îl invocă.

“În rest toate bune, ei au treabă, lucrează pentru cetăţean, au <răspunderea mandatului încredinţat de popor>, al angajamentelor luate faţă de acesta, aşa cum ne luminează domnul Cioloş care confundă pe cei 15% (din cei 30% dintre românii ce au ales să voteze) cu întreg poporul. Nu, domnule Cioloş, cei 15% care au votat pentru propunerile dvs. electorale înseamnă şi că 85% dintre cei care au mers la urne au fost împotriva lor. Parşivă matematica asta, nu-i aşa?”, conchide Silviu Predoiu.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici