Simirad în Piaţa Unirii din Iaşi: Această manifestare va rămâne în istorie drept una odioasă

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat în Piaţa Unirii din Iaşi, unde preşedintele a fost huiduit, că acest eveniment de la Iaşi va rămâne în istorie drept o "manifestare odioasă" şi i-a spus primarului Gheorghe Nichita să îi fie ruşine pentru modul de organizare.

108 afișări
Imaginea articolului Simirad în Piaţa Unirii din Iaşi: Această manifestare va rămâne în istorie drept una odioasă

Simirad în Piaţa Unirii din Iaşi: Această manifestare va rămâne în istorie drept una odioasă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat în faţa participanţilor la manifestările de la Iaşi că în Piaţa Unirii au fost aduşi oameni cu autobuzele, adăugând că vede o satisfacţie pe chipul celor aduşi aici.

"Este o satisfacţie de pubertism întârziat. Nu ne caracteriziează ce s-a întâmplat aici. E o acţiune pe care nu o agreez. Legea ospeţiei a fost încălcată. Domnule primar, să vă fie ruşine pentru organizarea acestei manifestări", a spus Simirad.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de Ziua Unirii, în jurul orei 10.00, el fiind puternic huiduit de mulţime.

Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături puternice. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii".

Majoritatea protestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare", "Vânzători de ţară".

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu grupul de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau "Demisia", după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.

El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scena amenajată în piaţă.

După acest moment, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita s-a adresat mulţimii, împlorându-i pe oameni să respecte "această sărbătoare a naţiunii".

"Vă invit, vă implor să respectăm această sărbătoare a naţiunii, să lăsăm deoparte discuţiile persoanele şi să arătăm că ne respectăm idealurile", şi-a început Nichita discursul în faţa celor aproximativ o mie de persoane adunate în piaţă.

În mulţime se află liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

La manifestările organizate la Iaşi la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române participă şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Băsescu după ce acesta a primit onorul Gărzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici