Simona Man, liderul PPDD, retrasă de la Turism, a fost numită secretar de stat la Agricultură

Simona-Allice Man, preşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, retrasă în urmă cu o săptămână de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, a fost numită, miercuri, de premierul Victor Ponta în funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

1409 afișări
Imaginea articolului Simona Man, liderul PPDD, retrasă de la Turism, a fost numită secretar de stat la Agricultură

Simona Man, liderul PPDD, retrasă de la Turism, a fost numită secretar de stat la Agricultură

Simona-Allice Man a fost retrasă săptămâna trecută de premierul Victor Ponta de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, imediat după ce aceasta a inspectat dacă litoralul este pregătit pentru sezonul estival, demiterea fiind cerută anterior de patronate.

În acea zi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) s-a aflat în staţiunea Mamaia, unde a arătat că litoralul românesc este pregătit pentru deschiderea sezonului estival, în timp ce hotelierii solicitau organelor de control să nu fie verificaţi în minivacanţa de 1 Mai.

"Am venit astăzi aici tocmai pentru a vedea stadiul pregătirilor în vederea deschiderii sezonului estival. Până în acest moment, am făcut un scurt tur în Mamaia, iar de aici plecăm în sudul litoralului ca să vedem şi acolo stadiul pregătirilor. Ceea ce am văzut până acum, ne-a încântat privirile, hotelurile sunt pregătite, chiar foarte pregătite să primească turiştii. Credem că va fi un sezon în care turiştii vor fi mulţumiţi de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice", a spus Simona Man într-o conferinţă de presă.

Virgil Stancu, reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi investitor pe litoral, a spus însă, la conferinţa de presă, că în sudul litoralului nici zece la sută din unităţi nu sunt pregătite să deschidă de 1 Mai şi a cerut ca hotelierii să nu mai fie obligaţi prin lege să-şi deschidă unităţile de la această dată.

"Nu ne mai obligaţi să deschidem la 1 Mai pentru că vă spun că în sudul litoralului nici 10 la sută din unităţi nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai, ne obligaţi prin lege să deschidem la 1 mai printr-o lege neconstituţională", a afirmat Virgil Stancu, el menţionând că unităţile de cazare care nu au deschis la 1 Mai riscă să fie amendate de către Autoritatea Naţională de Turism.

În luna martie, reprezentanţii agenţiilor de turism şi hotelierilor de pe litoral au cerut demisia Simonei Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, acuzând-o că blochează proiecte precum emiterea voucherelor de vacanţă şi aplicarea impozitului forfetar, aceasta răspunzând atunci că de vină este birocraţia.

"Este incredibil cum Simona Man nu înţelege ce responsabilitate are. În ANT lucrurile merg prost, iar autoritatea duce Guvernul în ilegalitate pentru că legea voucherelor de vacanţă, deşi intrată în vigoare la 1 ianuarie, nu se poate aplica. Din acest motiv hotelierii au pierderi de milioane de lei", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

El spune că Man refuză să semneze diverse proiecte, acestea rămânând blocate, astfel, iar standurile României la târgurile internaţionale de turism se aprobă cu 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

"Cerem demisia doamnei Simona Man şi îl rugăm pe primul ministru să numească în acest post un specialist adevărat, care să redreseze activitatea ANT", a adăugat Burcea.

Simona Man conducea Autoritatea pentru Turism din luna noiembrie a anului trecut.

În urmă cu o săptămână, MEDIAFAX a anunţat că telefoanele Autorităţii Naţionale pentru Turism au fost tăiate pe 2 aprilie, angajaţii acesteia neputând fi contactaţi, cu o săptămână înaintea deschiderii sezonului pe litoral.

Contactată de MEDIAFAX pe telefonul mobil personal, Simona Man a declarat că telefoanele au fost întrerupte pentru că a expirat contractul semnat de ANT în urmă cu doi ani cu un operator de telefonie.

Surselor oficiale arătau că nu pot contacta telefonic ANT nici companiile care participă la licitaţii, nici hotelierii si nici agenţiile de turism, dacă au nevoie de asistenţă sau dacă întâmpină probleme.

"Ca imagine, este dezastruos ce se întâmplă", au mai spus sursele.

Potrivit aceloraşi surse, angajaţilor care se ocupă de autorizare şi control nu li se semnează de către conducerea instituţiei mandatele pentru a pleca în controale, pe motivul că "nu sunt bani". Din acest motiv, cu o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, autoritatea statului care se ocupă de turism nu a verificat dacă structurile de cazare de la mare sunt pregătite sau nu să primească turişti.

"Se găsesc însă bani pentru deplasările externe ale conducerii ANT. Ar trebui ca autorităţile abilitare să verifice eficienţa cheltuirii banului public din care se fac aceste deplasări", au mai spus sursele din turism.

Autoritatea pentru Turism este instituţia care coordonează turismul românesc şi care verifică şi clasifică hotelurile şi agenţiile de turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici