Site-ul basescu.ro a fost clonat: "De ce le e frică nu scapă" devine "De ce ţi-e frică, păsărică? "

Site-ul de campanie pentru referendum al preşedintelui Traian Băsescu, www.basescu.ro, a fost clonat, păstrându-se aspectul grafic dar parafrazându-se mesajele şefului statului, inclusiv sloganul, care din "De ce le e frică nu scapă" a devenit "De ce ţi-e frică, păsărică?".

1158 afișări
Imaginea articolului Site-ul basescu.ro a fost clonat: "De ce le e frică nu scapă" devine "De ce ţi-e frică, păsărică? "

Site-ul basescu.ro a fost clonat: "De ce le e frică nu scapă" devine "De ce ţi-e frică, păsărică? "

Mesajele "471 - 300 parlamentari" şi "Hai la referendum!", postate pe site-ul preşedintelui, au devenit, pe site-ul www.traianbasescu.ro, "1 mandat - 0 rezultate" şi, respectiv, "Hai la revedere!".

"Viziunea mea pentru o dictatură sănătoasă! Văd o Românie în care să am mai multă putere. Ca preşedinte n-am făcut nimic. Daţi-mi Guvernul, Parlamentul şi Justiţia şi voi face tot ce vreau! Văd un Guvern mai suplu şi mai blond. Văd un Parlament atât de mic, încât Emil Boc să se simtă mare. Văd Românie în care Justiţia să dea sentinţele la începutul şi nu la finalul proceselor. Prea mult timp pierd oamenii prin tribunale, în timp ce restaurantele amicilor mei dau faliment. Văd o Românie cu o singură televiziune şi un singur ziar. Am spus acum ceva ani că am să le scot oamenilor din cap «cucul cu autostrăzile». Şi am reuşit! A venit vremea să le scot din cap şi «cucul cu democraţia». Am spus că România este muribundă. Iar o ţară bolnavă se vindecă doar cu o dictatură sănătoasă. Văd o Românie în care toţi găozarii şi toate păsăricile să aibă mai mult bun simţ când vorbesc cu mine. Am făcut atâtea pentru acest popor nerecunoscător. Merit o statuie. Şi dacă voi fi preşedinte, mi-o voi construi singur! Văd o Românie cu măcar 300.000 de şomeri. Pe timp de criză, cineva trebuie să fie sacrificat. Şi n-am de gând ca această criză să fie plătită din buzunarul meu sau al altor oameni cinstiţi ca Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Elena Udrea", este articolul principal din site-ul clonă.

De asemenea, pe pagina de internet apar rubrici precum "Case pentru tineri din vânzări anterioare": "Am demonstrat că tinerii pot avea o casă în România. Fiica mea Ioana are o casă de 800.000 de euro. Doar cei care muncesc cinstit fac împrumut pe 30 de ani ca să-şi cumpere o garsonieră de 40.000 de euro. Salariul este un moft. Din tunuri îţi faci un rost".

La secţiunea "Oameni care mă susţin" este postată fotografia lui Omar Hayssam, iar nota de sub fotografie este un extras din stenograma unei discuţii atribuite generalului Constantin Degeratu şi lui Omar Hayssam, în care sirianul spune că şeful statului l-a asigurat că nu va păţi nimic în scandalul răpirii jurnaliştilor în Irak, în 2005: "Eu sunt preşedintele... îţi grantez că nimeni nu se atinge de un fir de păr de-al tău!".

Pe www.traianbasescu.ro mai apar unele îndemnuri, cum ar fi "Să trăiţi bine! Ca în Trinidad Tobago", "Din succesuri în succesuri, către marile progresuri!" sau "Vreau o Românie a bunului şpriţ!".
"Să trăiesc bine! Ca ministru, am vândut flota la fier vechi. Ca primar, mi-am dat singur o casă pe strada Mihăileanu. Ca preşedinte, l-am ajutat pe fratele meu să facă afaceri cu armament. Încă un mandat şi m-am aranjat!", este un alt text postat pe site.

Staff-ul lui Băsescu spune că a reuşit "recuperarea" site-ului clonat

Staff-ul de campanie a lui Traian Băsescu a anunţat că a reuşit "recuperarea" site-ului www.traianbasescu.ro, care clonase www.basescu.ro, purtătorul de cuvând Sever Voinescu declarând că se aşteaptă ca astfel de site-uri clonate să mai apară în spaţiul virtual.

"Campania murdară a candidaţilor coalizaţi împotriva lui Traian Băsescu a ajuns şi pe internet. A fost falsificat şi fraudat conţinutul unui site şi aceasdtă fraudă a fost rapid acoperită de specialiştii noştri. Ne aşteptăm ca asemenea cazuri să mai apară. Le privim însă cu calm, pentru că vom reacţiona imediat", a declarat pentru MEDIAFAX Sever Voinescu.

El şi-a exprimat speranţa că această campanie electorală se va desfăşura în conformitate cu principiul fundamental al oricărei campanii electorale, "anume acela de a informa corect cetăţenii
în legătură cu intenţiile fiecărui candidat".

După ce staff-ul de campanie al lui Băsescu a reuşit să redirecţioneze utilizatorii către www.traianbăsescu.ro, clona a reînviat la adresa www.traianbasescu.org

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici