SNSPA despre declaraţiile lui Laufer: Sunt neargumentate şi iresponsabile, afectează imaginea ţării

SNSPA condamnă folosirea iresponsabilă a antisemitismului în discursul politic românesc, precizând că declaraţiile lui Ilan Laufer sunt neargumentate, iresponsabile şi afectează imaginea ţării. Instituţia de învăţământ recomandă politicienilor să se documenteze înainte de a face afirmaţii publice.

366 afișări
Imaginea articolului SNSPA despre declaraţiile lui Laufer: Sunt neargumentate şi iresponsabile, afectează imaginea ţării

SNSPA despre declaraţiile lui Laufer: Sunt neargumentate şi iresponsabile, afectează imaginea ţării

“SNSPA condamnă declaraţiile domnului Ilan Laufer ca fiind neargumentate şi iresponsabile. Astfel de declaraţii nu îşi au locul într-o societate civilizată şi afectează imaginea ţării, atât în interiorul societăţii româneşti, cât şi în relaţia cu Statul Israel şi cu celelalte state”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ postat pe site.

De asemenea, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative constată “cu dezamăgire” că folosirea unui subiect “atât de sensibil” ca antisemitismul a devenit un clişeu în spaţiul public, fără o înţelegere corespunzătoare a dimensiunii istorice a acestuia.

“În calitate de Şcoală de guvernare, SNSPA face eforturi în consolidarea educaţiei tinerilor pentru a cunoaşte ororile trecutului şi pentru evitarea folosirii arbitrare a termenului de antisemitism în limbajul uzual”, se mai arată în comunicat.

SNSPA recomandă politicienilor să se abţină de la declaraţii pe subiecte pe care nu le înţeleg sau să se documenteze înainte de a face afirmaţii publice: “Facem apel la toţi actorii spaţiului public să aibă un discurs corespunzător şi să dea dovadă de responsabilitate, cu atât mai mult într-un context politic tensionat”.

Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului „a vândut un evreu român”.

„Îl rog să aibă curajul să spună care a fost motivul real pentru care m-a respins, mă refer la cel religios şi faptul că sunt evreu (...) Ceauşescu a vândut evrei. Azi, am certitudinea că şi Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui, nu ştiu pe câţi bani”, a spus acesta.

Laufer a mai spus că şeful statului, etnic german, „are o legătură dubioasă din toate punctele de vedere cu FDGR, moştenitoarea unei organizaţii naziste, scoase în afara legii conform Tratatului de la Paris de după al Doilea Război Mondial”.

Ilan Laufer a adăugat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici