Social-democraţii îşi aleg candidatul pentru alegerile prezidenţiale/ Opiniile liderilor arată o susţinere largă pentru Viorica Dăncilă: „E un candidat redutabil”/ „Va fi aleasă de marea majoritate” LIVE TEXT

Social-democraţii se reunesc, marţi, în Birou Politic Naţional, pentru a-şi alege candidatul la prezidenţiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură. Citiţi mai jos declaraţiile făcute înaintea reuniunii de către cei mai importanţi lideri din partid.

958 afișări
Imaginea articolului Social-democraţii îşi aleg candidatul pentru alegerile prezidenţiale/ Opiniile liderilor arată o susţinere largă pentru Viorica Dăncilă: „E un candidat redutabil”/ „Va fi aleasă de marea majoritate” LIVE TEXT

Social-democraţii îşi aleg, marţi, candidatul pentru prezidenţiale

Viorica Dăncilă, desemnată prezidenţiabilul PSD - surse

 

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul formaţiunii, la alegerile prezidenţiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democraţii, în şedinţa Biroului Permanent Naţional au mai spus sursele citate. Hotărârea urmează să fie validată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Înaintea hotărârii social-democraţilor, primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi-a anunţat colegii în Biroul Permanent Naţional al PSD că îşi retrage candidatura la alegerile prezidenţiale, au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

 

 

UPDATE: Marian Oprişan: Viorica Dăncilă are şanse mari în faţa lui Klaus Iohannis

 

 Liderul PSD Vrancea Marian Oprişan a declarat că Viorica Dăncilă este o soluţie pentru alegerile prezidenţiale şi are mari şanse de a câştiga în faţa lui Klaus Iohannis. Social-democratul a precizat că o coaliţie de stânga este binevenită pentru PSD.

„Viorica Dăncilă este o soluţie pentru alegerile prezidenţiale. Are şanse mari în faţa lui Klaus Iohannis. Repet, astăzi vom avea o discuţie în interiorul CEx şi al Biroului Permanent şi vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluţie”, a afirmat Marian Oprişan, marţi, înaintea şedinţei social-democraţilor, în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului.

Preşedintele PSD Vrancea a mai spus că „realizarea unui pol de stânga, o coaliţie de stânga e binevenită pentru PSD”.

Întrebat dacă ar fi de acord cu intrarea Pro România la guvernare, în schimbul susţinerii prezidenţiabilului PSD, Oprişan a răspuns: „Asta trebuie discutat foarte serios şi cu conducerea Pro România şi cu ALDE în aşa fel încât coaliţia să aibă o importantă majoritate în Parlamentul ţării”.

 

Ştefănescu: Un vis urât pe cale să devină realitate. Finala Klaus-Barna! Treziţi-vă, colegi din CEx! Citeşte mai departe 

 

Gabriela Firea sugerează că a încetat lupta pentru candidatura la preşedinţie: O să respect decizia colegilor. Îşi vor asuma rezultatul. Citeşte mai departe

 

Gabriel Zetea: Cred că Viorica Dăncilă va fi aleasă de către marea majoritate a colegilor

 

Vicepreşedintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, marţi, că Viorica Dăncilă va fi aleasă, cel mai probabil, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, precizând că sunt prea multe orgolii acum în PSD şi în celelalte formaţiuni pentru un candidat comun.

"Nu cred că o să fie foarte multe suprize astăzi (marţi -n.r.). Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii, atâta vreme cât doamna Dăncilă îşi va menţine intenţia de a candida, eu cred că ea va fi aleasă de către marea majoritate a colegilor. Este preşedintele partidului şi atâta vreme cât ea este preşedintele partidului îşi doreşte să-şi asume o candidatură are şanse mult mai mari de a mobiliza o mai mare parte a partidului, de a-l pune în spatele ei. Din punctul meu de vedere, da (e nevoie de o alianţă cu ALDE şi Pro România -n.r.). Eu am susţinut acest punct de vedere şi în cadrul ultimului Comitet Executiv, am susţinut cu tărie că e nevoie să facem orice pentru a menţine o alianţă, partidele care sunt în opoziţie cu Klaus Iohannis, toate ar trebui să avem un candidat comun. Deocamdată văd că există orgolii mult prea mari şi în interiorul PSD, dar şi în interiorul celorlalte partide", a declarat Gabriel Zetea, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD.

 

UPDATE Daniel Florea: Dăncilă e un candidat redutabil. Are o susţinere mai largă în rândul PSD

 

Primarul Sectorului 5 Daniel Florea a declarat că Viorica Dăncilă este un candidat redutabil la alegerile prezidenţiale, având mai multă susţinere în partid comparativ cu Gabriela Firea. El a adăugat că edilul general al Capitalei va avea înţelepciunea să evite conflictele interne.

„Cred că avem înţelepciunea astăzi să alegem un candidat care să poată fi susţinut de tot partidul şi care să poată să rezolve conflictele care au existat în interior şi care să dea senzaţia de echilibru şi de forţe şi să demonstrăm asta în campanie. Cred că doamna Dăncilă este un candidat redutabil şi sunt convins nu numai că vom intra în turul doi, dar avem şanse să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a declarat Daniel Florea, marţi, întrebat dacă o susţine pe Viorica Dăncilă candidat la prezidenţiale.

Edilul sectorului 5 a mai spus că premierul are o susţinere mai largă în PSD pentru o candidatură la prezidenţiale.

„Cred că are o susţinere mai largă în rândul membrilor de partid şi al conducătorilor de organizaţii şi cred că doamna Firea are înţelepciunea necesară să înţeagă că trebuie rezolvate în interior conflictele. Cred că nu mai există în acest moment conflict nici în organizaţia Bucureşti, nici PSD naţional şi cred că vom putea să ieşim cu un asemenea punct de vedere, fie după BPN, fie după CEx, dar sunt convins că nu vor fi dispute interne în aceste două şedinţe”, a explicat Florea.

Chestionat dacă vor mai fi prezentate sondajele comandate de partid şi dacă mai contează rezultatele, sau prezidenţiabilul a fost deja decis, Florea a răspuns: „Da, astăzi da, se vor prezenta aceste sondaje. Şi eu sunt curios cum arată, dar vă spun că este important pentru noi să strângem rândurile, să liniştim apele în interiorul organizaţiilor şi cred că s-a întâmplat asta şi sunt convins că de azi înainte nu vor mai fi conflicte interne în partid. Contează aceste sondaje. Le vom lua în discuţie. Singurul lucru pe care am vrut să îl subliniez e că în urma unor discuţii care au avut loc şi aseară, în organizaţia de Bucureşti, după aceea la nivel central, eu cred că mare parte din asperităţi s-au nivelat. Cred că în acest moment suntem în măsură să dăm dovadă de echilibru”.


Iniţial, îşi anunţaseră înscrierea în competiţia internă pentru prezidenţiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleşoianu şi senatorul Şerban Nicolae. Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor s-au retras, însă, din cursa internă.

Viorica Dăncilă a anunţat că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi.

Şi Gabriela Firea a anunţat că se gândeşte la o candidatură pentru Cotroceni.

Liderul PSD a avut, luni, o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceau şi Victor Ponta, cu care a discutat despre susţinerea unui candidat PSD la prezidenţiale. Ea a anunţat că aşteapă un răspuns de la cei doi lideri politici până pe trei august, atunci când e convocat congresul PSD.

PSD va merge cu un candidat propriu la prezidenţiale. La fel şi ALDE, care îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu în această cursă. În acest context, Adrian Ţuţuianu a anunţat că şi Pro România va avea candidat propriu. El şi-a exprimat susţinerea pentru Gabriela Firea.

Congresul PSD pentru validarea prezidenţiabilului are loc pe 3 august.

Taguri:
psd,
prezidenţiale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici