Social-democraţii se reunesc, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv

Comitetul Executiv al PSD va avea loc vineri dimineaţă, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. La şedinţă CEx de săptămâna trecută, partidul a decis unele schimbări la nivelul conducerii formaţiunii, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea.

302 afișări
Imaginea articolului Social-democraţii se reunesc, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv

Social-democraţii se reunesc, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv

Comitetul Executiv de vineri va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura la sediul partidului din Băneasa, potrivit surselor citate. Totodată, liderii PSD se întrunesc miercuri în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), de la ora 12.30, la Parlament.

Printre deciziile luate de social-democraţi, la Comitetul Executiv de miercurea trecută, a fost numirea în funcţia de preşedinte executiv a lui Paul Stănescu, iar Rodica Nassar a preluat funcţia de secretar general, în locul lui Codrin Ştefănescu. Viorica Dăncilă este preşedintele interimar al PSD. CEx a mai decis că trebuie menţinută guvernarea, iar Gabriela Firea a reluat interima şefia PSD Bucureşti.

De asemenea, PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere.

Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experienţă de 15 ani în domeniul afacerilor şi fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va numi pe Titus Corlăţean vicepremier, aşa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014”.

Prin urmare, este posibil ca la reuniunea CEx de vineri, social-democraţii să discute despre o nouă nominalizare pentru funcţia de vicepremier, în contextul anunţului şefului statului.

Referitor la ceilalţi trei miniştri propuşi de PSD, Klaus Iohannis a declarat, marţi la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.

Taguri:
cex,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici