Sora lui Corneliu Coposu: Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface

Sora fostului lider ţărănist Corneliu Coposu, Rodica Coposu, a declarat, marţi seară, că Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface şi că partidul va reveni astfel pe scena politică.

263 afișări
Imaginea articolului Sora lui Corneliu Coposu: Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface

Sora lui Corneliu Coposu: Ion Diaconescu a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ea a rememorat momentul în care l-a cunoscut pe fostul preşedinte al PNŢCD, pe care l-a descris ca fiind "un om deosebit de optimist, foarte simpatic, cu o conversaţie uşoară". Rodica Coposu a precizat că, inclusiv la o întâlnire recentă, Ion Diaconescu s-a dovedit la fel de optimist, iar "mintea îi era extrem de clară".

Potrivit surorii lui Corneliu Coposu, ultima dată, l-a văzut pe Ion Diaconescu la Congresul PNŢCD din iunie, anul acesta. Ea a relatat că Diaconescu a suferit mult din cauza fărâmiţării formaţiunii ţărăniste.

"Cred că a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface şi va reveni pe scena politică", a apreciat Rodica Coposu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici