Sorin Apostu a fost suspendat din PDL

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, a anunţat vineri conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arată că Apostu a contribuit, de-al lungul anilor, la consolidarea filialei.

973 afișări
Imaginea articolului Sorin Apostu a fost suspendat din PDL

Sorin Apostu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Într-un comunicat transmis vineri de conducerea PDL Cluj se arată că de-a lungul celor peste zece ani, de când este în partid, Sorin Apostu a fost unul dintre cei care au contribuit la consolidarea organizaţiei judeţene a formaţiunii şi, indiferent de ceea ce se întâmplă în aceste zile, rămân proiectele pe care Apostu le-a realizat pentru municipalitatea clujeană.

"PDL Cluj a luat act de decizia Curţii de Apel Cluj cu privire la domnul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. De-a lungul celor peste zece ani, Sorin Apostu a fost unul dintre cei care au contribuit la consolidarea PDL Cluj şi, indiferent de ceea ce se întâmplă în aceste zile, rămân proiectele pe care domnia sa le-a realizat pentru municipalitatea clujeană. Din punct de vedere juridic, domnia sa se bucură, mai departe, de prezumţia de nevinovăţie, care este o problemă ce ţine de apanajul justiţiei. Sub aspect politic, sunt aplicabile dispoziţiile articolului 23, litera c, din Statutul PDL, coroborate cu articolul 4, alineat 3, din Codul Etic, fiind suspendat de drept din calitatea de membru al PDL Cluj", se arată în documentul citat.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie în cursul după-amiezii de miercuri.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici