Video Sorin Grindeanu: Fondurile alocate Armatei vor fi cheltuite conform strategiei comune NATO

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu acordat MEDIAFAX, că fondurile alocate Apărării vor fi cheltuite conform strategiei în domeniu, care este parte a strategiei comune NATO.

505 afișări

”Eu am cerut ministerului Apărarii următorul lucru: ca această suma mare de bani pe care noi am înţeles să o dăm în domeniul apărării să fie cheltuită conform strategiei naţionale de apărare, care e parte componentă a strategiei comune NATO. Suntem ţară membră NATO. Este foarte bine. Trebuie să gândim din această perspectivă. Din alt punct de vedere, am cerut ca mare parte din suma respectivă, atât cât e posibil, să fie cheltuită în Romania de industria naţională de apărare. Mă interesează ca mare parte din această sumă să fie cheltuită în industria naţională de apărare, pentru că asta înseamnă o revitalizare, locuri de muncă, creştere economică”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că a abrogat hotărârea de Guvern aprobată anul trecută, care preverea achiziţionarea de corvete multirol pentru ca nu s-au respectat ”paşii legali”.

”Trebuia să existe o aprobare a Parlamentului. Orice investiţie din acest domeniu peste 100 milioane de euro trebuia să aibă aprobarea Parlamentului. N-au avut. Vreau să se întample aceste înzestrari în concordanţă cu cele două direcţii pe care vi le-am spus”, a mai spus premierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici