Sorin Mândruţescu: Vehicularea numelui meu pentru funcţia de premier o încadrez la speculaţii

Directorul general al Oracle România, Sorin Mândruţescu, susţine că vehicularea numelui său pentru poziţia de prim-ministru este "o speculaţie".

180 afișări
Imaginea articolului Sorin Mândruţescu: Vehicularea numelui meu pentru funcţia de premier o încadrez la speculaţii

Sorin Mândruţescu: Vehicularea numelui meu pentru funcţia de premier o încadrez la speculaţii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Legat de vehicularea numelui meu pentru poziţia de prim-ministru pot preciza că o încadrez la speculaţii. Mă onorează, dar rămâne o speculaţie. În acelaşi registru s-au plasat şi speculaţiile neconfirmate de numirea mea ca şi ministru al Comunicaţiilor, anul trecut", a precizat Mândruţescu, luni, pentru MEDIAFAX.

Numele directorului general al Oracle România fost vehiculat recent în presă pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru în cazul demisiei lui Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Realiatea TV, că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta. "Dacă se pierde majoritatea, care credeţi că va soluţia? Premier independent", a spus Băsescu. El a menţionat că rămâne de văzut dacă cei din clasa politică vor accepta soluţia.

Băsescu a menţionat însă că nu spune că premierul Boc se află la finalul carierei în fruntea Guvernului, dar se constată pierderea majorităţii la Senat, existând pericolul ca acelaşi lucru să se întâlmple şi la Cameră.

În luna februarie surse democrat-liberale au declarat că din discuţiile preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă, susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent. În acest context, presa a vehiculat la acea dată mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa sau Călin Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici