Sorina Pintea a fost suspendată din PSD

  • Liderii PSD au suspendat-o, marţi, din partid pe fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.
  • Ei au acceptat propunnerea preşedintelui organizaţiei din Maramureş a PSD.
  • Pintea şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare.
2933 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea a fost suspendată din PSD

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a declarat, marţi, că s-a decis în partid ca persoanele care au primit mandat de arestare sau o condamnare în primă instanţă să fie suspendate de drept din partid, în această situaţie fiind şi fostul ministru Sorina Pintea.

Întrebat care este situaţia Sorinei Pintea, în prezent fiind în arest preventiv, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD a spus că partidul nu trebuie să reacţioneze la cazuri personale.

„Partidul nu trebuie să reacţioneze la cazuri personale. Mai ales, uitaţi, la doamna Pintea, are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. (...) Astăzi (marţi – n.r.) s-a făcut o propunere clară, cine primeşte un mandat de arestare este suspendat automat de drept din partid. La fel cine are o condamnare în primă instanţă”, a spus Ciolacu.

Întrebat, în continuare, dacă este nevoie de modificarea statutului pentru ca fostul ministru al Sănătăţii să fie suspendat din partid, Ciolacu a spus că Pintea a fost deja suspendată.

„Cred că lucrurile sunt foarte clare. (...) Avem toleranţă zero la corupţie, avem aceeaşi toleranţă zero şi în ceea ce priveşte drepturile omului. În acest moment decizia politică este ca doamna Sorina Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie. Doamna Jivan (Luminiţa Jivan – n.r.), cunoaştem cazul de la Caraş, de asemenea, şi-a anunţat demisia din funcţie şi domnul Nistor (Laurenţiu Nistor – n.r.) a preluat pe o perioadă scurtă interimatul pe funcţie”, a mai spus Ciolacu.

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luată, marţi, în şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Contestaţia Sorinei Pintea, la măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, se va judeca vineri, la Curtea de Apel Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pintea,
suspendare,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici