Sorina Pintea anunţă că patru clinici au fost sancţionate de Corpul de Control al ministerului

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că patru clinici au fost evaluate de Corpul de Control al Ministerului, precizând că fiecare raport s-a lăsat cu sancţiuni. Unităţile spitaliceşti au fost amendate pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare sau a procedurilor de achiziţie.

164 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea anunţă că patru clinici au fost sancţionate de Corpul de Control al ministerului

“Încă nu am terminat această evaluare, dar pot să vă anunţ că voi merge până la suspendarea autorităţii de funcţionare, lucru foarte grav. (...) În patru (n.r. - clinici verificate). Mai sunt încă două pe care urmează să le verificăm”, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pintea spune că fiecare raport de control s-a lăsat cu sancţiuni, iar unele au fost trimise la Parchetul General.

“Fiecare raport s-a lăsat şi cu sancţiuni. Unele dintre ele au fost trimise Parchetului spre rezolvare. Acolo ne există suspiciunea unei fapte penale. (...) În primul rând, este vorba de nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, proceduri de achiziţii, modul de organizare a activităţii medicale”, a explicat Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că marţi se va întâlni cu toţi directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară pentru a discuta despre problemele apărute în judeţele lor şi despre modul în care “şi-au făcut datoria”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici