Sorina Plăcintă A DEMISIONAT din PDL şi trece la PNL

Senatorul PDL Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi va trece la PNL. Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului, şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat.

2905 afișări
Imaginea articolului Sorina Plăcintă A DEMISIONAT din PDL şi trece la PNL

Sorina Plăcintă A DEMISIONAT din PDL şi trece la PNL

"Vă anunţ că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL”, a anunţat Sorina Plăcintă de la tribuna Senatului, la începutul şedinţei de plen.

REACŢII LA DEMISIA SENATORULUI

În 27 aprilie, la dezbaterea moţiunii de cenzură în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu, senatorul PDL Sorina Plăcintă, despre care s-a afirmat încă de atunci că ar urma să plece la PNL, a avut o discuţie, într-o bancă din plen, cu Elena Udrea, Plăcintă plângând şi spunând: "Nu mai pot".

Ulterior, atât liderul PSD, Victor Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au susţinut că Sorina Plăcintă a fost ameninţată în plen de către liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, spunând că aceasta ar fi fost supusă la "ameninţări în direct cu lucruri de cea mai dură factură".

Crin Antonescu spunea atunci că nici el nici partidul pe care îl conduce nu au purtat negocieri cu Sorina Plăcintă pentru a vota moţiunea de cenzură sau pentru a intra în PNL.

Ulterior, liderul liberal spunea, în contextul migrărilor din PDL către partidele din USL, că "PNL nu a fost niciodată o prăvălie de racolări" şi că există foarte puţini oameni de la alte partide care ar mai putea fi primiţi în rândul liberalilor. În ceea ce o priveşte pe Sorina Plăcintă, Antonescu afirma că nu a avut niciun fel de discuţii cu aceasta pentru o eventuală trecere a sa de la PDL la PNL: "A declarat la un moment dat că vrea să voteze moţiunea de cenzură, dar atât. Noi ne-am bucurat. Nu am avut niciun fel de discuţie cu ea".

La câteva zile de la incidentul din Parlament, senatorul PDL Sorina Plăcintă a explicat pe blogul personal de ce a plâns în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, subliniind că evenimentele politice recente au făcut-o să cedeze psihic şi, totodată, a lăudat-o pe Elena Udrea pentru "personalitatea ei puternică".

"Sunt om. Nu există politicieni-roboţi, nici oameni de afaceri-roboţi şi nici mame-robot. Suntem oameni şi există momente în viaţă când simţi că nu mai poţi, că nimic nu are rost şi că, uneori, e chiar mai bine să pui un punct, să tragi o linie şi să recunoşti că te afli la capătul puterilor", a precizat democrat-liberala.

Referitor la reacţia ei din plenul Parlamentului, când a izbucnit în plâns ca urmare a unei discuţii cu Elena Udrea, Sorina Plăcintă a scris că acest lucru vine pe fondul luptei politice recente dintre partide, pe care a calificat-o drept "acerbă şi fără rost" şi care "ameninţă să ne ducă pe un drum primejdios".

"Am simţit asta în profunzime şi am resimţit momentul ca pe o mare decepţie personală, căci nu sunt oarbă. La discuţia cu Elena Udrea am cedat. Emoţional. Elena este o persoană pe care o respect. Munceşte, nu se dă în lături, încasează cu eroism aş putea spune, merge mai departe. Personalitatea ei puternică are însă şi un revers, pentru că trăim într-o lume profund misogină care încă nu dă femeilor dreptul la lidership cu adevărat. Reversul este că a trebuit să facă de multe ori de una singură treaba unei echipe întregi. Iar noi, la Bucureşti, n-am putut creşte lideri. Acest eşec ne va costa pe termen lung mult mai mult decât un executiv picat la o moţiune", a scris senatorul.

Plăcintă a mai arătat că ea însăşi a fost victima "dezinformării şi a intoxicării pe surse", în special în legătură cu soţul şi cu fiul ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici