Şova: Afirmaţiile lui Băsescu despre Ponta pe tema ofiţerului acoperit, minciuni, jocuri de campanie

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a susţinut, marţi, că afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu la adresa premierului Victor Ponta pe tema ofiţerului acoperit SIE reprezintă minciuni şi jocuri de campanie, scopul fiind propulsarea lui Klaus Iohannis ca viitor şef al statului.

104 afișări
Imaginea articolului Şova: Afirmaţiile lui Băsescu despre Ponta pe tema ofiţerului acoperit, minciuni, jocuri de campanie

Şova: Afirmaţiile lui Băsescu despre Ponta pe tema ofiţerului acoperit, minciuni, jocuri de campanie (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

”Din punctul nostru de vedere, e evident că atacurile lui Traian Băsescu de aseară, ca în general toate ieşirile sale, sunt doar nişte jocuri de campanie care au rolul de a-l propulsa pe Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, scopul fiind ca Traian Băsescu să reuşească să conducă în continuare România, într-un al treilea mandat, având la Cotroceni o poză în geam, pe Iohannis”, a spus Şova.

E vorba de un delir personal al unui om care nu ar trece nici cel mai simplu examen psihiatric”, a adăugat Şova cu privire la afirmaţiile lui Băsescu.

El a subliniat că Traian Băsescu nu a făcut, luni seara, nicio dezvăluire, arătând că, pentru a face o dezvăluire, trebuia măcar să mimeze că ar avea o probă în acest sens.

Şova a spus că afirmaţia că Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al SIE este mincinoasă, fiind o afirmaţie neprobată.

Traian Băsescu s-a dus la televizor, s-a apucat să mintă, s-a trezit vorbind. Faptul că minte e evident din următoarea construcţie: nu are documente de la servicii, iar apoi face observaţii serviciilor că nu i-au pus la dispoziţie documente”, a spus Şova.

Totodată, Şova a arătat că fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu ar trebui să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la faptul că Traian Bsăescu i-a cerut lista de ofiţeri acoperiţi, şi nu doar să spună în conferinţe de presă că s-a încercat comiterea unei infracţiuni şi o presiune ilegală asupra sa.

El a subliniat faptul că, din momentul în care a terminat şcoala şi până azi, Victor Ponta s-a aflat în funcţii în care nu putea fi ofiţer acoperit, întrucât acest lucru ar fi reprezentat o ilegalitate atât pentru cel care ar fi fost ofiţer acoperit, cât şi pentru serviciul în care ar fi lucrat.

”Ori aceste lucruri sunt imposibile, niciun organ al statului nu ar face o acţiune ilegală şi care ar fi necesitat şi foarte multe aprobări”, a subliniat Şova.

Totodată, Şova i-a transmis o întrebare şi fostului şef SIE Mihai Răzvan Ungureanu, solicitându-i să spună dacă Traian Băsescu i-a cerut şi lui o listă cu ofiţeri acoperiţi şi dacă i-a pus-o la dispoziţie, astfel încât să se ştie dacă, astfel, a încălcat legea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici