Şova: Dragnea să facă un pas în spate

Dan Şova consideră că Liviu Dragnea "trebuie să facă un pas înapoi" din funcţia de preşedintele executiv al PSD, în urma rezultatelor de la alegerile prezidenţiale.

1345 afișări
Imaginea articolului Şova: Dragnea să facă un pas în spate

Dan Şova (Imagine:Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Rezultatul s-a văzut la urne şi nu este nimic mai mult de comentat, cetăţenii români au decis, este un rezultat pe care îl acceptăm şi, fireşte, aşa cum a subliniat şi Victor Ponta, poporul nu greşeşte niciodată. Când urnele vorbesc, politicienii trebuie să tacă", a spus Şova.

El a adăugat că, din punct de vedere al rezultatului, nu e nimic de spus şi pentru următorii cinci ani vom avea un preşedinte în persoana lui Klaus Iohannis.

Şova a fost întrebat despre opinia exprimată de Robert Negoiţă privind ieşirea de la guvernare a PSD. "Nu sunt de acord cu acest lucru, Guvernul guvernează în baza programului care a primit în 2012 un vot la urne de 60%. Deci ieşirea de la guvernare, dacă mă întrebaţi pe mine, personal, nu o văd ca fiind fezabilă, dar va fi o analiză în interiorul PSD", a mai spus el.

Dan Şova a declarat că directorul de campanie al lui Victor Ponta la prezidenţiale, Liviu Dragnea, pe care îl ştie ca un om politic serios şi un bărbat serios, ar trebui să facă un pas în spate şi să demisioneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD, ca urmare a pierderii alegerilor.

"Dacă mă întrebaţi, eu cred că Liviu Dragnea, pe care îl ştiu ca pe un om politic serios şi un bărbat serios, va trebui să facă un pas în spate pentru că, în mod evident, această campanie a fost pierdută în primul rând din vina domniei sale pentru că a fost director de campanie. Dacă am acepta un alt raţionament, ar însemna să ne imaginăm că în momentul în care am fi câştigat, Liviu Dragnea nu ar fi avut niciun merit", a spus Şova.

El a arătat că, în opinia sa, Dragnea ar trebui să facă un pas în spate din proprie iniţiativă şi să demisioneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD.

Şova a spus, pe de altă parte, că liderii PSD din teritoriu nu trebuie să demisioneze, arătând că problema a ţinut de coordonarea centrală a campaniei.

"Cred că a fost o situaţie specială şi nu cred că alegerile au fost pierdute de către liderii din teritoriu. Cred că este o situaţie puţin mai complicată pe care o vom analiza. E o problemă de coordonare de la centru şi vă spun, ca o opinie personală - cred că un pas în spate al domnului Liviu Dragnea e necesar în acest moment", a spus Şova.

El a spus că de asta există un director de campanie, respectiv ca să îşi asume cineva meritele sau să răspundă.

În ceea ce priveşte convocarea unui Congres extraordinar al PSD, Şova a spus că s-a vorbit despre convocarea acestui for pentru luna februarie  2015.

"Dacă va fi să-l avem mai repede, vom analiza", a spus Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici