Şova, întrebat de ce şedinţa CNAIM s-a încheiat fără audierea lui Geoană: Nu a confirmat că vine

Preşedintele Comisiei de Integritate a PSD, Dan Şova, a motivat faptul că şedinţa comisiei s-a terminat cu puţin timp înainte ca Mircea Geoană să sosească la sediul PSD prin faptul că preşedintele Senatului nu a confirmat oficial că va participa.

437 afișări
Imaginea articolului Şova, întrebat de ce şedinţa CNAIM s-a încheiat fără audierea lui Geoană: Nu a confirmat că vine

Şova, întrebat de ce şedinţa CNAIM s-a încheiat fără audierea lui Geoană: Nu a confirmat că vine (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Geoană a sosit la sediul central al PSD la 14.07 şi a dat o scurtă declaraţie de presă.

Conform invitaţiei primite de la Şova, Geoană era invitat la lucările comisiei începând cu ora 14.15.

VEZI INVITAŢIA PRIMITĂ DE MIRCEA GEOANĂ

În jur de 14.10, Geoană a urcat la etajul 1 al sediului central al PSD, în condiţiile în care unii membri ai comisiei de integritate deja părăseau sediul.

Geoană nu a mai fost audiat la comisie, el declarând presei că este "consternat".

Întrebat ulterior de jurnalişti de ce Geoană nu a mai fost audiat de Comisia de Integritate, Dan Şova a spus că şedinţa Comisiei tocmai se încheiase, iar Geoană nu a confirmat oficial că va participa.

"A fost o neînţelegere. Noi i-am trimis invitaţie pentru a participa la şedinţă, începând cu ora 14.15, însă dânsul nu ne-a comunicat oficial că va participa. Şedinţa a început la ora 13, s-a terminat la ora 14. Am vorbit cu domnul Geoană după ce s-a terminat şedinţa, i-am spus că şedinţa s-a încheiat pentru că nu am primit o confirmare oficială că va fi prezent", a spus Şova.

El a mai spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că în invitaţia adresată lui Geoană i-a solicitat acestuia să confirme dacă participă sau nu la Comisie.

Pe invitaţia primită de Geoană nu se află, însă, nicio menţiune legată de o astfel de confirmare. "Eu personal, cred că domnul Mircea Geoană, în loc să facă conferinţe de presă la Senat şi pe scările partidului, ar fi fost bine să vină la comisie", a mai spus Şova.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre afirmaţia lui Geoană, că acuzele ce i s-au adus au fost "fabricate", Şova a răspuns: "Mircea Geoană a acţionat împotriva unei decizii a BPN. Noi am constatat faptele şi vom înainta punctul nostru de vedere către Comitetul Executiv, care va adopta decizia pe care o consideră necesară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici