Şova: Nu mi-am pus problema să fiu şeful PSD. Nu am vorbit niciodată cu Cazanciuc

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că nu şi-a pus problema să fie şeful PSD şi că nu a vorbit niciodată cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în legătură cu solicitările pe care, potrivit procurorilor anticorupţie, i le-ar fi făcut Viorel Hrebenciuc.

392 afișări
Imaginea articolului Şova: Nu mi-am pus problema să fiu şeful PSD. Nu am vorbit niciodată cu Cazanciuc

Dan Şova (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă s-a întâlnit în 17 octombrie cu Viorel Hrebenciuc, care i-ar fi cerut atunci să iniţieze o propunerea legislativă privind amnistierea şi graţierea unor pedepse, Şova a răspuns negativ.

De asemenea, întrebat dacă s-a întâlnit de atunci cu ministrul Justiţiei, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: "Niciodată nu am vorbit cu Cazanciuc".

Dan Şova a fost întrebat de jurnalişti şi dacă a discutat cu Viorel Hrebenciuc despre o eventuală abrogarea a articolului 13 din Legea 78/2000, el răspunzând că nu ştie ce prevede respectivul articol.

După ce jurnaliştii i-au precizat conţinutul articolului, Şova a răspuns doar că "este un articol foarte bun".

Articolul 13 din Legea 78/2000 incriminează "fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite". Această infracţiune este una dintre cele pentru care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în dosarul retrocedărilor.

Pe de altă parte, întrebat dacă îşi doreşte să ajungă la şefia PSD, Dan Şova a spus: "Noi nu discutăm aşa ceva. Nu mi-am pus problema".

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost luni la DNA în legătură cu noi acuzaţii ce îi sunt aduse lui Viorel Hrebenciuc.

În noul dosar, care are legătură cu cel al retrocedărilor, deputatul PSD are calitatea de suspect şi este urmărit penal pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc a aflat chiar de la un angajat al DNA că este interceptat şi, pe de altă parte, i-a promis unui coleg din PSD că îl va sprijini să ajungă preşedinte al partidului, dacă iniţiază o lege privind amnistierea şi graţierea unor pedepse.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că respectivul coleg de partid al lui Viorel Hrebenciuc este Dan Şova.

Aceleaşi surse susţin că Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici