Şova: O provoc pe Udrea să alergăm unul lângă altul zece kilometri pe Arena Rapid

Ministrul Transporturilor, Dan Şova o "provoacă" pe deputatul PMP Elena Udrea la o cursă de alergare pe distanţa de zece kilometri, pentru a rezolva "prin sport" o "dispută" referitoare la absenţa membrilor guvernului la Semimaratonul Internaţional Bucureşti.

365 afișări
Imaginea articolului Şova: O provoc pe Udrea să alergăm unul lângă altul zece kilometri pe Arena Rapid

Dan Şova (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Doamna deputat Elena Udrea a făcut duminică acuzaţii nedrepte şi deplasate la adresa membrilor Guvernului privind Semimaratonul Internaţional Bucureşti.Anularea participării prim-ministrului Victor Ponta şi a altor miniştri, printre care şi a mea, a fost rezultatul unui gest firesc de solidaritate cu Gabriela Szabo. Cu o seară înainte, tatăl doamnei ministru Szabo decedase. Era firesc, de bun simţ, să ne anulăm participarea, ţinând cont de momentele grele prin care trecea doamna ministru", spune Şova într-o postare de pe blogul personal.

Şova susţine că, în pofida acestei situaţii, "Elena Udrea a ales să continue bătălia politică dincolo de limitele decenţei".

"Pentru că iubim sportul, iubim competiţia la fel de mult precum apreciem eleganţa şi fair-play-ul ce descriu lumea sportului. Drept pentru care vreau să îi ofer posibilitatea doamnei Elena Udrea să-şi ia înapoi acuzele nefericite şi să concureze împotriva Guvernului României pe pista de alergare, demonstrându-ne că, dincolo de patima politică, este totuşi o persoană care respectă fair-play-ul", îşi justifică Şova iniţiativa.

În consecinţă, Şova o "provoacă" pe Udrea să rezolve această dispută "prin sport"

"O provoc pe doamna Udrea să rezolvăm această dispută prin sport. Săptămâna viitoare, miercuri, 28 mai, după ce trece campania electorală, o invit pe Elena Udrea de la orele 19:00 pe Arena Rapid, să alergăm unul lângă altul 10 km", precizează Şova.

"O invit de asemenea pe doamna Udrea ca, în urma cursei, să ne donăm fiecare indemnizaţia, dânsa pe cea de parlamentar, eu pe cea de ministru, pentru un club sportiv şcolar de atletism", mai spune Şova, pe blog.

"Indiferent că doamna Udrea va alege sau nu să participe, eu voi fi miercuri pe stadionul Rapid pentru a alerga în numele Guvernului României şi mai ales în numele sportului, onoarei şi al fair-play-ului", mai susţine Şova.

"Sper să accepte această provocare, mai ales că domnia sa ne-a demonstrat recent că nu se dă în lături de la o viaţă sportivă plină de riscuri. După ce şi-a început campania electorală sărind cu paraşuta, doamna Udrea va avea ocazia să concluzioneze la fel de sportiv, cu picioarele pe pământ", conchide ministrul Transporturilor.

Elena Udrea a alergat, duminică dimineaţă, la cursa populară, de 2,9 kilometri, din cadrul Semimaratonului Internaţional de la Bucureşti, după competiţie declarând că nu a fost cea mai uşoară alergare din viaţa sa, dar a reuşit să ajungă printre primii.

“A fost frumos, îndemn pe toţi românii să facă mişcare”, a spus Udrea, la final, arătând că a participat la acest semimaraton alături de alergători profesionişti şi faptul că a terminat printre primii arată determinare şi că îşi doreşte să câştige.

Ea s-a referit şi la faptul că, deşi premierul Victor Ponta confirmase la un moment dat participarea la semimaraton, acesta nu a venit.

"S-a speriat. Înţeleg că i făcuse o probă din asta mică, ceva de alergat la 250 metri, o sută de metri", a spus Udrea.

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici