Statutul poliţistului, legea învăţământului profesional, între priorităţile legislative ale PNL

Conducerea PNL a stabilit, sâmbătă, priorităţile legislative pe care parlamentarii liberali le vor susţine în sesiunea parlamentară de toamnă, între acestea numărându-se modificarea statutului poliţistului, legea învăţământului profesional, reglementări privind holdingurile.

588 afișări
Imaginea articolului Statutul poliţistului, legea învăţământului profesional, între priorităţile legislative ale PNL

Statutul poliţistului, legea învăţământului profesional, între priorităţile legislative ale PNL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşdintele liberal Cătălin Predoiu a precizat, la finalul şedinţei BPN, care a avut loc la Gura Humorului, că priorităţile legislative ale PNL vizează modificarea statutului poliţistului, cadastrul sistemului de irigaţii, îmbunătăţiri funciare, înfiinţarea de centre de colectare în agricultură, rediscutarea unui nou proiect al legii sănătăţii, legea învăţământului profesional, legi privind sprijinul olimpicilor din învăţământ şi sport pentru a-şi continua performanţele în ţară, privind simplificarea regimului fiscal al întreprinderilor mici şi mijlocii, sistem de redevenţe petroliere sau împărţire a profiturilor între Guvern şi companii pe baza unor criterii obiective şi flexibile, codul incompatibilităţilor şi atingerea unui plafon de 3% din buget pentru lucrări de infrastructură în transporturi.

Vicepreşedintele liberal Raluca Turcan a declarat, la rândul său, că PNL va urmări cu prioritate legea învăţământului profesional, afirmând că 80% dintre cei care termină o formă de învăţământ nu lucrează în domeniile în care s-au specializat.

"În acest context, legea învăţământului profesional va urmări facilităţi acordate firmelor care încheie parteneriate cu şcolile profesionale şi tehnice pentru a creşte gradul de implicare a companiilor în forma de învăţământ profesional, perfecţionarea maiştrilor şi a profesorilor care predau în şcolile profesionale, astfel încât să fie la curent cu noutăţile în domeniu şi a se familiariza atât ei, cât şi elevii cu noutăţile în domeniu, adaptarea manualelor şi a curriculei la realităţile producţiei, investiţia în laboratoare, achiziţia de softuri şi licenţe pentru colegiile tehnice, încheierea de parteneriate cu companii interesate pentru a găsi specialişti care să predea elevilor, reducerea duratei anului şcolar de la 41 la 36 de săptămâni prin reducerea informaţiilor teoretice şi păstrarea orelor practice, elaborarea unui plan de măsuri pentru creşterea reputaţiei învăţământului profesional", a afirmat Raluca Turcan.

Turcan a mai subliniat că PNL îşi propune ca învăţământul profesional să nu mai fie văzut ca un "debuşeu" pentru cei care nu fac performanţă.

De asemenea, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că o altă prioritate a liberalilor este legea holdingurilor.

"Principala barieră în dezvoltarea activităţii pentru foarte multe întreprinderi este lipsa de finanţare, de acces la resurse financiare. (...) O lege a holdingului înseamnă un ajutor imens pentru întreprinderi mai ales în contextul în care intră în vigoare noul Cod fiscal, în care reducerea de TVA de la 1 ianuarie 2016 presupune că rămâne o anumită lichiditate de la 24 la 20% la nivelul întreprinderii, numai că nu-l poate folosi dacă are acţiuni la alte societăţi", a explicat Nicolăescu, adăugând că printr-o astfel de lege o societate-mamă poate apela la lichidităţile suplimentare pentru finanţarea temporară a societăţilor sale.

Eugen Nicolăescu a mai spus că proiectul privind holdingurile vizează şi modul în care se stabileşte impozitul pe profit.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului începe la 1 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici