Steag negru, ARBORAT la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului | Prefect Covasna: Putea fi luat de aseară pentru evitarea interpretărilor/ Lider UDMR: O coincidenţă nefericită

Un steag negru a fost arborat la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului, imaginile fiind făcute publice de Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României. Poliţia locală anunţă că nu a fost făcută vreo sesizare în acest sens.

11652 afișări
Imaginea articolului Steag negru, ARBORAT la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului | Prefect Covasna: Putea fi luat de aseară pentru evitarea interpretărilor/ Lider UDMR: O coincidenţă nefericită

Steag negru, ARBORAT la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului

"Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE - DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE - INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!...CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!", scrie preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu, pe Facebook.

Cumpănaşu a prezentat şi o fotografie în care se vede arborat un steag de doliu pe sediul Primăriei din Sântu Gheorghe.

Primarul localităţii şi prefectului judeţului nu au putut fi contactaţi de agenţia MEDIAFAX. Totodată, la Poliţia din localitate nu a fost depusă vreo o sesizare oficială.

29 iulie este Ziua Imnului Naţional, iar evenimente au fost organizate cu această ocazie în întreaga ţară.

Prefect Covasna despre steagul negru: Putea fi luat de aseară pentru evitarea interpretărilor

Steagul negru arborat pe Primăria Sfântu Gheorghe putea fi ridicat de sâmbătă seara pentru a nu se mai crea niciun fel de interpretare, declară prefectul de Covasna, Sebastian Cucu. ”O astfel de faptă era prevăzută ca infracţiune până la modificarea codului Penal în 2014”, adaugă acesta. 

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX despre steagul negru arborat pe Primăria Sfântu Gheorghe, Sebastian Cucu a spus că Instituţia Prefectului nu are nicio atribuţie directă în asemenea situaţie.

”O astfel de faptă era prevăzută ca infracţiune până la modificarea codului Penal în 2014, după care a fost abrogată. La momentul acesta nu există infracţiunea de ofensă adusă însemnelor naţionale. Instituţia Prefectului poate aplica amendă pentru nearborarea drapelului României. O asemenea faptă, care reprezintă o ofensă adusă însemnului naţional, era pedepsită din punct de vedere penal, însă a fost abrogată, iar la acest moment nu există o sancţiune. Nici măcar la nivel contravenţional”, a spus Sebastian Cucu.

Din cunoştinţele sale, drapelul a fost pus de vineri, după moartea unei persoane distinse cu premiul ”Pro Urbe”, însă consideră că putea fi luat jos sau să fi fost pus într-un alt loc, nu lângă tricolor.

”Am înţeles că mobilul pentru care a fost pus acest drapel este pentru că a decedat o persoană distinsă cu premiul Pro Urbe. E un premiu care se acordă de către Consiliul Local. Asta are mai puţină importanţă pentru că drapelul a fost pus de vineri, aseară putea fi luat pentru a nu se mai crea niciun fel de interpretare având în vedere că e Ziua Imnului Naţional”, a mai spus prefectul de Covasna.

Lider UDMR despre steagul negru arborat la Primăria Sf. Gheorghe: O coincidenţă nefericită

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, declară că steagul negru de pe Primăria Sfântu Gheorghe a fost arborat în urma decesului unui cetăţean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”. ”Este doar o coincidenţă nefericită”, a spus Porcsalmi.

Steagul negru a fost arborat sâmbătă pe Primăria Sfântu Gheorghe, după decesul unui cetăţean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint.

”Aşa se procedează de peste 20 de ani de când se acordă această distincţie. Când moare o persoană care a primit această distincţie se arborează steagul negru în ziua decesului şi de îndepartează după înmormînatre. Steagul a fost pus sâmbătă şi va fi dat joi luni. Nu a fost nimic planificat, este o coincidenţă nefericită şi neplăcută”, a afirmat Porcsalmi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici