Ştefănescu: Sper ca Dragnea să ţină cont şi astăzi că noi l-am susţinut să ajungă preşedinte

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei CEX, că speră ca Liviu Dragnea să ţină cont că a fost susţinut de partid să ajungă preşedinte, dar şi să ţină cont de direcţia formaţiunii şi de vocile critice.

577 afișări
Imaginea articolului Ştefănescu: Sper ca Dragnea să ţină cont şi astăzi că noi l-am susţinut să ajungă preşedinte

Ştefănescu: Sper ca Dragnea să ţină cont şi astăzi că noi l-am susţinut să ajungă preşedinte

„Dacă vrem să avem grijă de oameni, trebuie să avem grijă de colegii de partid. Nu e niciun puci în PSD. Este pur şi simplu dorinţa firească a unor colegi de-ai mai de a-şi întări puterea pe care o au, ignorând ceilalţi membri de partid şi vocile care există în partid. Pe acest om, adică preşedintele (Liviu Dragnea -n.r), noi l-am susţinut să ajungă preşedinte, să dea câteva bătălii foarte puternice în interior, inclusiv de domnul Zgonea, care a fost susţinut de mama statului paralel şi am crezut tot timpul în camaradul Liviu Dragnea că va ţine cont de lucrurile astea şi de direcţie. Eu sper să ţină cont şi astăzi şi la Congres de aceste lucruri şi sper să ţină cont inclusiv de vocile critice, de vocile foarte puternice în ceea ce priveşte bătălia cu Statul paralel”, a susţinut Ştefănescu, la Parlament.

Acesta a adăugat că a auzit despre colegi de-ai săi care vor să propună ca vicepreşedinţii PSD să fie aleşi pe regiuni.

„Nu cred că e varianta cea mai bună. Pentru că dacă tot vorbim că ne batem cu statul paralel şi cu statul de drept împotriva abuzurilor, o astfel de măsură ar îngrădi posibilitatea unor oameni să-şi depună candidatura să fie aleşi de un Congres în mod democratic. Adică, dacă alegem vicepreşedinţi pe regiuni, pe care regiune poate candida Liviu Pleşoianu sau Şerban Nicolae? Pe sud-vest, pe nord-est? Eu m-aş opune la o astfel de măsură”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Secretarul adjunct al PSD a spus că acelaşi lucru ar dori să se întâmple şi în ceea ce le priveşte pe femeile social-democrate, astfel încât acestea să fie alese de toată ţara şi nu de anumite regiuni.

„Mi-aş dori ca acelaşi lucru să se întâmple şi la secţiunea doamne din partid. Eu aş vrea să fie aleasă Gabriela Firea de toată ţara, nu neapărat de regiunea Bucureşti-Ilfov. Aş vrea ca doamna Cati Andronescu să fie aleasă de toată ţara, nu neapărat pe regiunea nu ştiu care. Sunt femei foarte puternice care trebuie să fie alese de tot Congresul. De exemplu, Olguţa Vasilescu, care a defilat cu cătuşele la mâini în faţa televizoarelor a milioane de români şi pe care oamenii o iubesc. Mi-aş dori un Congres în care toate mandatele să fie puse pe masă şi toată lumea să poată candida liber. (...) Eu sper ca jocurile să nu fie făcute. Cel puţin, în mine veţi avea tot timpul o voce care va spune exact cum stau lucrurile şi asta o fac de la Revoluţie, nu de ieri, de azi”, a declarat Ştefănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici