Stelian Ion: „Am primit semnale că un ministru USR PLUS nu trebuie să participe la numirea procurorilor”

  • Stelian Ion, ministrul demis al Justiţiei, susţine că la nivelul Guvernului este necesară o modificare.
  • Este nevoie de coordonare, a spus reprezentantul USR PLUS.
  • De asemenea, Ion a vorbit despre semnalele pe care le-a primit privitoare la concursul pentru funcţiile de la DIICOT şi DNA.
436 afișări
Imaginea articolului Stelian Ion: „Am primit semnale că un ministru USR PLUS nu trebuie să participe la numirea procurorilor”

Stelian Ion: „Am primit semnale că un ministru USR PLUS nu trebuie să participe la numirea procurorilor”

Stelian Ion, ministrul demis de la Justiţie, a declarat, joi, că USR PLUS este dispus să continue guvernarea. Condiţia este să se schimbe modul de coordonare, a mai spus Ion.

„Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, pe multe domenii acest lucru se întâmplă deja. Electoratul ne-a dat un vot, e important să lucrăm bine împreună.... Eu sper să se schimbe modul de coordonare, vreau să văd acţiuni comune ale miniştrilor USR şi PNL, eu lucrez foarte bine cu secretarii de stat de la PNL”, a explicat Stelian Ion.

În ceea ce priveşte procedura de selecţie a procurorilor pentru funcţiile cheie de la DIICOT şi DNA, ministrul demis a spus că a primit semnale potrivit cărora un reprezentant USR PLUS nu trebuie să se ocupe de aceste numiri.

Este vorba despre maniera în care se discută, nu despre presiuni şi nici despre un partid anume, a precizat Stelian Ion.

„Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului că un ministru USR nu ar trebui să facă această activitate, eu nu am spus acest lucru răspicat... nu vreau să accentueaz... eu am conştiinţa împăcată... Nu am simţit o presiune, dar am simţit o tăcere”, a spus Stelian Ion.

Ministerul Justiţiei pregăteşte concursul pentru ocuparea posturilor de procuror şef DIICOT, procuror şef adjunct la DNA şi şefi de secţie la DNA şi Parchetul General.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion şi o analizează

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici