Stelian Ion, ministrul de la care a pornit scandalul în coaliţie: Guvernarea prin rotaţie ca la periniţă este o aberaţie colosală

  • Guvernarea prin rotaţie este ca la periniţă, declară deputatul USR Stelian Ion.
  • Reforma justiţiei va fi o spoială pe un gard ruginit, mai spune fostul ministru de resort.
1438 afișări
Imaginea articolului Stelian Ion, ministrul de la care a pornit scandalul în coaliţie: Guvernarea prin rotaţie ca la periniţă este o aberaţie colosală

Stelian Ion: Guvernarea prin rotaţie ca la periniţă este o aberaţie colosală

„Dincolo de persoana domnului Ciucă cu privire la care ne-am exprimat deja punctul de vedere, nu putem decât să constatăm că a mai fost o asemenea propunere, că această criză putea fi rezolvată, noi spusesem la momentul respectiv că-l putem susţine pe Nicolae Ciucă drept premier. Trăgând linie, după o criză prelungită cauzată de ambiţiile lui Florin Cîţu şi ale echipei câştigătoare, să spun aşa, tragem linie şi ce vedem: domnul preşedinte Klaus Iohannis a preferat o alianţă cu PSD-ul unei alianţe cu USR, chiar în condiţiile în care PNL a avut de pierdut, pentru că iată, nu o să fie prim-ministru Florin Cîţu, dar mai pierd şi nişte ministere. E ceva de noaptea minţii. Ori e o lipsă de strategie, de inteligenţă politică crasă ori este vorba de ticăloşie ori e o combinare a celor două (...). E o mare trădare din partea preşedintelui Klaus Iohannis”, afirmă la RFI Stelian Ion, după ce PNL a decis să-l propună pe Nicolae Ciucă premier.

Deputatul USR critică ideea premierului prin rotaţie în Guvernul PNL-PSD.

„Aş vrea să fac referire şi la acea rotativă, de parcă ne-am afla la periniţă, aşa, să guvernezi prin rotaţie, asta este o aberaţie colosală, care nu e permisă de Constituţia României. În momentul în care vii în Parlament, cerând un vot de încredere, acel vot de încredere se dă necondiţionat sau condiţionat de îndeplinirea unor reforme din programul de guvernare, nu se dă cu termen de expirare, adică am încredere în premierul X şi în aceşti miniştri doar până la nu ştiu ce dată, la miezul nopţii, după care expiră încrederea şi venim cu alt premier, asta-i o joacă de copii în care ne aruncă aventuros şi Klaus Iohannis şi cei pe care îi comandă”, adaugă Stelian Ion.

El afirmă că reforma justiţiei în Guvernul PNL-PSD ar putea fi mai degrabă o „spoială”.

„Pe partea de justiţie, culmea, aici e un paradox, culmea, vine PSD-ul acum să facă reforma justiţiei! Asta nu e credibil şi nu se va întâmpla. Cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit şi să spună că asta e marea reformă”, conchide Ion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici