Stelian Ion, ministrul Justiţiei, vrea desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)

  • Noul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, vrea desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)
  • În prezent, în cadrul SIIJ lucrează 7 procurori, 15 ofiţeri de poliţie judiciară şi 10 persoane ca personal auxiliar de specialitate
  • Secţia specială a fost înfiinţată în octombrie 2018
464 afișări
Imaginea articolului Stelian Ion, ministrul Justiţiei, vrea desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)

La câteva zile după ce Stelian Ion a trimis către CSM proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ, noul ministru al Justiţiei a fost invitatul lui Marius Tucă, aseară, la Aleph News.

Ministrul a prezentat câteva dintre motivele pentru care doreşte desfiinţarea secţiei speciale, unul dintre principalele sale obiective. Printre altele, Stelian Ion a amintit de cele doar şase rechizitorii derulate din 2018, de la înfiinţarea SIIJ.

Stelian Ion, ministrul Justiţiei: Sunt mai multe motive. Această secţie avea posibilitatea să ne demonstreze tuturor care am contestat înfiinţarea ei la momentul respectiv, că am greşit, era şi asta o posibilitate, cum poate în istorie găsim astfel de exemple. Din păcate, nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Şi dacă după atâta vreme, peste doi ani de zile, tragem linie şi vedem care sunt marile rezultate ale SIIJ, vom constata părţi negative, incomensurabil mai mari decât cele pozitive. Mai departe, ce i s-a reproşat DNA-ului, că e un întreg spectacol în faţa acestei instituţii, SIIJ a promovat, mi s-a părut făţiş că a făcut lucrul ăsta, în sensul în care erau subiecte importante, iar presa ştia, aşa din întâmplare, ori membri ai CSM, ori alţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici