Stoica: Patriciu vrea să fie premier în variantele Antonescu sau Geoană preşedinte

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că din declaraţiile recente ale omului de afaceri Dinu Patriciu reiese faptul că acesta şi-a anunţat disponibilitatea de a fi premier, în variantele Crin Antonescu sau Mircea Geoană preşedinte.

18 afișări
Imaginea articolului Stoica: Patriciu vrea să fie premier în variantele Antonescu sau Geoană preşedinte

Stoica: Patriciu vrea să fie premier în variantele Antonescu sau Geoană preşedinte (Imagine: Mediafax Foto)

"În ultimele zile am observat un fenomen extrem de interesant. Mai întâi am ascultat declaraţia lui Crin Antonescu, care este gata să îl numească pe Dinu Patriciu prim-ministru dacă el iese preşedintele României. În al doilea rând, am observat că în ultima perioadă Dinu Patriciu a avut o adevărată ofensivă mediatică, punctul central al acestei ofensive fiind practic asumarea unei alianţe directe cu PSD. Lucrul acesta rezultă din faptul că Dinu Patriciu a declarat că el ar sugera ca în situaţia în care Crin Antonescu este preşedinte, să îl numească pe Mircea Geoană premier", a spus Valeriu Stoica.

El a apreciat că, printr-o simplă descifrare a acestor declaraţii ale omului de afaceri făcute în ultima perioadă rezultă faptul că "Dinu Patriciu, în mod direct şi indirect, îşi afirmă disponibilitatea de a fi el prim-ministrul României".

"Pentru a atinge acest obiectiv, el trebuie să aibă o poartă deschisă şi pentru varianta în care Crin Antonescu ar fi preşedintele României sau în varianta în care s-ar putea ca Mircea Geoană să fie preşedinte. Practic, prin ultimele lui declaraţii şi poziţii, Dinu Patriciu nu face altceva decât să îşi lase deschisă poarta spre a fi premier în oricare variantă de preşedinte al României, cu o singură excepţie, aceea în care Traian Băsescu va fi preşedinte", a arătat Stoica.

"Salut faptul că Dinu Patriciu nu se mai ascunde după unul sau altul, şi iese din culise în acest moment, asumându-şi în mod public o poziţie politică clară, şi anume disponibilitatea de a fi prim-ministru", a adăugat vicepreşedintele PDL.

El a mai afirmat că dacă alegătorii doresc să îl aibă prim-ministru pe Dinu Patriciu, atunci "să îl voteze fie pe Geoană fie pe Antonescu, iar dacă cred că acesta nu este o variantă bună de premier, atunci să voteze cu Traian Băsescu".

Liberalul Dinu Patriciu a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că preşedintele PSD Mircea Geoană are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, e comparabil cu Tony Blair şi în opinia sa ar fi potrivit ca prim-ministru în cazul în care Crin Antonescu ar fi preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici