Stolojan: Nu voi candida pentru vreo funcţie în PDL

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu va candida pentru vreo funcţie la Convenţia Naţională a partidului din 14 mai şi a arătat că îl susţine pe Emil Boc la preşedinţia PDL, în măsura în care acesta îşi va anunţa candidatura pentru un nou mandat.

22 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Nu voi candida pentru vreo funcţie în PDL

Stolojan: Nu voi candida pentru vreo funcţie în PDL (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu voi candida pentru vreo funcţie la Convenţa Naţională. Am luat această decizie mai demult. E nevoie de o schimbare de generaţie şi în PDL", a afirmat Stolojan.

El a spus că, în măsura în care Emil Boc ia decizia de a candida pentru funcţia de preşedinte, îl va susţine. "În măsura în care Emil Boc ia această decizie de a candida, îl voi susţine", a afirmat Theodor Stolojan.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, care să fie însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici