Stolojan: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica Guvernul şi pe preşedinte

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, în România, presa îşi exprimă "zi şi noapte" dreptul de a critica fie acţiunile preşedintelui Traian Băsescu, fie acţiunile Guvernului şi nu se poate vorbi despre ameninţări la adresa mass-media.

33 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica Guvernul şi pe preşedinte

Stolojan: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica Guvernul şi pe preşedinte (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Stolojan a adăugat că europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a exprimat doar o opinie personală atunci când a afirmat în Parlamentul European că în România sunt derapaje nedemocratice împotriva presei.

"Aici, în Parlamentul European, parlamentarii pot declara, au libertatea de exprimare şi ,dacă aşa i se pare domnului Boştinaru că presa este ameninţată în România, este părerea dânsului", a arătat Stolojan.

El a adăugat că Boştinaru a făcut o "declaraţie politică" ce exprimă poziţia partidului din care face parte.

"Eu nu cred că într-o ţară în care presa, zi şi noapte, îşi exprimă dreptul de a critica fie acţiunile preşedintelui, fie acţiunile Guvernului, putem vorbi despre ameninţări la adresa mass-media. Este o declaraţie politică. Aşa cum se fac în România, aşa se fac şi aici, pe diferite teme, care exprimă poziţiile partidelor din care europarlamentarii fac parte", a spus Theodor Stolojan.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a atras atenţia, luni, în plenul PE, asupra derapajelor nedemocratice împotriva presei din România, Italia şi Ungaria, culminând cu trecerea presei, de către administraţia Băsescu, în rândul ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici