Stolojan: Schimbarea unor miniştri pentru că "unii sau alţii au devenit nerăbdători" nu e o idee bună

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că evaluarea miniştrilor va fi făcută de primul-ministru şi nu de preşedinţii partidelor care i-au propus şi a apreciat că schimbarea unor miniştri pentru că "unii sau alţii au devenit nerăbdători" nu e o idee bună.

26 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Schimbarea unor miniştri pentru că "unii sau alţii au devenit nerăbdători" nu e o idee bună

Stolojan: Schimbarea unor miniştri pentru că "unii sau alţii au devenit nerăbdători" nu e o idee bună (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Dacă va fi o remaniere, se va face pe baza evaluării fiecărui ministru. Fiecare ministru va fi evaluat de primul-ministru şi nu de preşedinţii partidelor care i-au propus în guvern, pentru că evaluarea nu e legată de activitatea politică a unui ministru, ci de activitatea pe care a desfăşurat-o în fruntea ministerului. Miniştrii UDMR vor fi evaluaţi pe baza aceloraşi criterii ca şi ceilalţi miniştri şi nu pe baza faptului că aparţin unui partid politic sau altul", a precizat Stolojan.

În opinia prim-vicepreşedintelui PDL, miniştrii trebuie să-şi facă treaba în continuare "pentru că abia s-a pornit procesul de absorbţie a fondurilor europene, iar reformele în domeniul educaţiei şi al descentralizării sunt în plină desfăşurare". "Ideea de a schimba acum miniştrii pentru că unii sau alţii au devenit nerăbdători nu este o idee bună", a opinat prim-vicepreşedintele PDL.

Stolojan a mai spus că sunt oameni politici şi din PDL "şi din păcate şi din alte partide", care cred că efectele crizei pot fi diminuate dacă este schimbat un ministru sau altul. "Anumite tensiuni pot fi atenuate, dar nu efectele crizei", a adăugat Theodor Stolojan. El a spus că încă nu s-a stabilit data unei întâlniri a lui Traian Băsescu cu reprezentanţii PDL şi a precizat că la întâlnirea de luni a BPN al PDL nu se va discuta despre evaluarea miniştrilor şi remaniere.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, la postul public de televiziune, că la 1 septembrie se va face o analiză a Guvernului, cu "grupuri parlamentare".

Şeful statului s-a întânit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov şi a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel puţin în privinţa miniştrilor UDMR, a căror activitate îl mulţumeşte. Şi UDMR va face o analiză a propriilor miniştri, în cazdrul unei întâlniri a grupurilor parlamentare, care ar urma să aibă loc în Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici